Η Liverpool Echo για Γιαννιώτη!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Liverpool Echo για Γιαννιώτη!

bet365

Η «Ηχώ του Λίβερπουλ», όπως ονομάζεται η εφημερίδα που εκδίδεται στη γενέτειρα του Σπύρου Γιαννιώτη έκανε ειδική μνεία στον ασημένιο Ολυμπιονίκη.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Ηχούς του Λίβερπουλ: «Ο Έλληνας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ. κολύμβησης, είναι στην πραγματικότητα Scouser (σ.σ.: οπαδός της Λίβερπουλ). Ο Σπυρίδων Γιαννιώτης μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως 36 χρόνια πριν γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και έζησε στην πόλη έως τα τρία του.

Η μητέρα του κολυμβητή είναι από το Λίβερπουλ και γνώρισε τον πατέρα του σε διακοπές στην Κέρκυρα, όπου αργότερα εγκαταστάθηκε η οικογένεια αφότου ήρθε στον κόσμο στο Μέρσεϊσάιντ ο Σπυρίδων.

Χθες, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον εξοντωτικό αγώνα των 10χλμ. στο Ρίο, τερματίζοντας ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον «χρυσό» Φέρι Φέερτμαν από την Ολλανδία.

Σε μία συνέντευξη του στο περιοδικό Lifo, είπε: «Γεννήθηκα στην Αγγλία, στο Λίβερπουλ. Η μητέρα μου είναι Αγγλίδα. Γνωρίστηκε με τον πατέρα μου στην Κέρκυρα».

Σημειώνοντας ότι ήταν και εκείνη κολυμβήτρια και τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί και εκείνος με το κολύμπι από μικρός: «Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι από τις πισίνες είναι η πρώτη φορά που κατάφερα για πρώτη φορά να κολυμπήσω όλη την πισίνα, χωρίς να πιάσω τις διαδρομές. Πρέπει να ήμουν πέντε ή έξι»

Ο Σπυρίδων έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πέντε συναπτές φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινώντας το 2000.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 είπε ότι: «Θα είναι σαν να κολυμπάω στο σπίτι μου», λόγω της αγγλικής καταγωγής του.

Ο κολυμβητής ήταν πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2012, παραδίδοντας τη φλόγα στον Βρετανό Άλεξ Λούκος.

Το 2011 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ στη διοργάνωση της Σανγκάης.

Επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση το 2013 στην Βαρκελώνη».

 

Τελευταία Νέα