Χάλκινα πανιά στο Ρίο! (Pics)

Δήμος Μπουλούκος
Χάλκινα πανιά στο Ρίο! (Pics)

bet365

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι σπουδαίοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με την ολοκλήρωση της ιστιοδρομίας στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες! ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ.

Η medal race ξεκίνησε κανονικά με τους δύο Ελληνες Ολυμπιονίκες να ήθελαν να κρατήσουν τη δεύτερη θέση που είχαν από τους Αυστραλούς που μας απειλούσαν, ώστε να φύγουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το ασημένιο μετάλλιο.

Το ελληνικό πλήρωμα παρότι στην αρχή έχανε από την Αυστραλία, στο τρίτο σημείο πέρασε μπροστά, όμως, δεν κράτησε το προβάδισμα και στο τέλος οι Αυστραλοί μας πέρασαν στην medal race και πήραν το ασημένιο μετάλλιο, με το χάλκινο μετάλλιο να πηγαίνει στην Ελλάδα. Στην medal race ήμασταν 10οι ενώ οι Αυστραλοί 9οι και στο σύνολο, πρώτη ήταν η Κροατία με 43 βαθμούς ποινής, δεύτερη η Αυστραλία με 58 βαθμούς, όσους και η Ελλάδα, αλλά είχε την καλύτερη θέση στη medal race.

Οι δύο αθλητές περιχαρείς πανηγύρισαν το μετάλλιο με τον Παύλο Καγιαλή μάλιστα να κρατά ψηλά μία ελληνική σημαία! Oταν βγήκαν πήραν δύο ελληνικές σημαίες και τις έβαλαν στην πλάτη τους, ενώ η «παλιά» Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε δύο σαμπάνιες!

Είναι το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο χρυσά της Κορακάκη και του Πετρούνια, το ασημένιο του Γιαννιώτη και το χάλκινο της Κορακάκη, αλλά και το πρώτο για την ελληνική ιστιοπλοϊα, μετά το 2008 και την τρίτη θέση στο Πεκίνο, των Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου, Κραβαριώτη!

 

Τελευταία Νέα