Επιστροφή μεταλλίου πάραυτα!

Gazzetta team
Επιστροφή μεταλλίου πάραυτα!

bet365

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Ρίο στην άρση βαρών στην κατηγορία των 69κ., Ιζάτ Αρτικόφ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο του.

Στο δείγμα του αθλητή από το Κιργιστάν ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη διεγερτική ουσία στρυχνίνη. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αποκλεισμού αθλητή λόγω ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο αθλητής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την απόφαση στο CAS, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 21 Αυγούστου.

Με σχετική ανακοίνωση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) το οποίο για το διάστημα των Αγώνων εδρεύει στο Ρίο διευκρινίζονται τα εξής: «Ο Ιζάτ Αρτίκοφ (Κιργιστάν, άρση βαρών, 69κ., 3η θέση) βρέθηκε θετικός στην ουσία στρυχνίνη. Ο αθλητής ακυρώνεται στην κατηγορία των 69 κιλών της άρσης βαρών, το μετάλλιό του αφαιρείται και αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016».

Ο Ιζάτ Αρτίκοφ σήκωσε 339 κιλά στο σύνολο (151 - 188) κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο του Κιργιστάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 22χρονος Κινέζος Ζιγιόνγκ Σι με 352 κιλά στο σύνολο (162 - 190), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Τούρκος, Ντανιγιάρ Ισμαγίλοφ με 351 (163 - 188). Έτσι το χάλκινο να πάει στον κάτοχο της 4ης θέσης, τον Κολομβιανό Χαβιέρ Μοσκέρα, ο οποίος σήκωσε 338 κιλά στο σύνολο (155 - 183).

 

Τελευταία Νέα