ΗΠΑ για φίλημα και άνετα τετράδα

Φώτης Καρακούσης
ΗΠΑ για φίλημα και άνετα τετράδα

bet365

Η παράδοση μαθημάτων βόλεϊ από τις ΗΠΑ συνεχίζεται στο Ρίο με την παρέα του Άντερσον να επικρατούν της Πολωνίας με 3-0 και να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Πήγαν στο Ρίο με στόχο το μετάλλιο. Ξεκίνησαν τραγικά καθώς στους δύο πρώτους αγώνες μετρούσαν ισάριθμες ήττες από Καναδά και Ιταλία αντίστοιχα. Στο σημείο εκείνο οι Αμερικανοί αποφάσισαν να σοβαρευτούν και να παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Αρχικά μέτρησαν ένα τρία στα τρία παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά και σήμερα παραδίδοντας μαθήματα έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα και βρέθηκαν στους τέσσερις.

«Θύμα» για την ομάδα του Σπίροου η Πολωνία, με τις ΗΠΑ να επικρατούν με 3-0 (25-23, 25-22, 25-20), σε ένα συγκλονιστικό ματς, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Εκεί που αρχικά το πρώτο κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον ασταμάτητο Ράσελ να είναι ο ηγέτης των νικητών και το δεύτερο σε ένα βίντεο ρέφερι που ζήτησαν οι Αμερικανοί και δικαιώθηκαν.

Από την άλλοι οι Πολωνοί, δεν ξέρουμε αν ήταν από το άγχος ή από την πίεση που ένιωσαν από τους αντιπάλους τους, αλλά πραγματικά ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ειδικά ο φοβερός και τρομερός Κούρεκ ναι μεν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά με τραγικά ποσοστά, ενώ μετά από αυτόν τον χάος.

Πλέον στα ημιτελικά οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Ιράν-Ιταλία, με τους Ιταλούς φυσικά να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Ράσελ με 15 πόντους και τον ακολούθησαν οι Άντερσον και Σάντερ με 11. Για τους ηττημένους ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό ήταν ο Κούρεκ, αλλά οι 11 πόντοι δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουν.

ΗΠΑ-Πολωνία 3-0 (25-23, 25-22, 25-20)

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 11, Ράσελ 15, Σάντερ 11, Λι 4, Κρίστενσον 2, Χολτ 7 / Σότζι Ε. (λ)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Αντινγκά): Κούρεκ 11, Νοβακόφσκι 2, Λόματς 1, Κούμπιακ 9, Μίκα 7, Μπιένιεκ 6, / Ζατόρσκι (λ), Κονάρσκι 1, Ντρίζγκα, Μπούσζεκ 2, Κλος 3,

 

Τελευταία Νέα