Οι προημιτελικοί στο μπάσκετ (vids)

Οι προημιτελικοί στο μπάσκετ (vids)

bet365

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η προημιτελική φάση του τουρνουά μπάσκετ των Αντρών.

Το Ολυμπιακό τουρνουά των Αντρών μπαίνει σήμερα στην προημιτελική του φάση. Σπουδαίες αναμετρήσεις με φόντο μία θέση στα ημιτελικά και κυρίως άγγιγμα ενός μεταλλίου αφού από τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν όποια κάνει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια θα μείνει εκτός βάθρου. Οι υπόλοιπες... μετάλλιο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Οι «boomers» πραγματοποιούν εξαιρετικό τουρνουά μέχρι τώρα έχοντας πανηγυρίσει και στις πέντε αναμετρήσεις μέχρι τώρα. Η Λιθουανία από την άλλη πλευρά ξεκίνησε καλά, αλλά ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με δύο εύκολες ήττες από Ισπανούς και Κροάτες.

Η ουσία είναι αν θα τριτώσει το κακό για τους Αυστραλούς μιας και οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Λιθουανοί όχι μόνο έχουν πανηγυρίσει αμφότερες, αλλά έχουν αφήσει τους αντιπάλους τους και εκτός βάθρου.

Το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεί νίκησαν στον μικρό τελικό και ειδικά το δεύτερο ματς «πόνεσε» περισσότερο αφού έγινε στη χώρα τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται τόσο καλά που το μόνο που μένει είναι να μάθουν και τα ονόματα των μανάδων τους όπως δήλωσε ο Χοσέ Καλντερόν. Πέρυσι στη Λιλ στον ημιτελικό του Eurobasket σε μία αξέχαστη βραδιά του Πάου Γκασόλ οι Ισπανοί πανηγύρισαν τον τίτλο. Βέβαια το 2013 ήταν οι Γάλλοι αυτοί που είχαν νικήσει τους Ίβηρες στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν το 2012 στο Λονδίνο και πάλι σε προημιτελικό. Σε εκείνη την αναμέτρηση οι «φούριας ρόχας» είχαν επικρατήσει με 66-59.

ΗΠΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις στο παρελθόν είναι πάρα πολλές και όπως καταλαβαίνετε ο νικητής είναι ο ίδιος ΕΚΤΟΣ από το 2004 στην Αθήνα. Σε εκείνο τον ημιτελικό οι μετέπειτα χρυσοί ολυμπιονίκες απέκλεισαν τους Αμερικανούς με νίκη 81-89).

Έκτοτε στην Αργεντινή τα τέσσερα βασικά πρόσωπα είναι τα ίδια (Σκόλα, Τζινόμπιλι, Νοτσιόνι, Ντελφίνο), αλλά 12 χρόνια μεγαλύτερα σε ηλικία.

Οι Αμερικανοί μέχρι τώρα στην πρώτη φάση δεν έχουν πείσει με την απόδοσή τους και ειδικά η άμυνά τους είναι εξαιρετικά τρωτή. Οι Αυστραλοί τους κόντραραν μέχρι το 37'. Οι Γάλλοι μέχρι το 40'. Οι Σέρβοι μέχρι την κόρνα της λήξης όπου αστόχησε στο τρίποντο για την ισοφάριση ο Μπογκντάνοβιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Μοιάζει να παίζουν δύο λαοί οι οποίοι κάποτε ενωμένοι. Οι Κροάτες για πρώτη φορά δείχνουν να έχουν τη νοοτροπία που χρειάζεται σε τέτοια τουρνουά και φυσικά έχουν και σεληνιασμένο τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

Οι Σέρβοι βασίζουν το παιχνίδι τους στο μυαλό των γκαρντ τους και το pick n roll που αρκετές φορές είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσει η άμυνα.

Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όχι γενικά. Στην Κωνσταντινούπολη το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Σέρβοι επικράτησαν με 73-72 ενώ να αναφέρουμε πως αμφότερες οι ομάδες προκρίθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Προολυμπιακού τουρνουά.

 

Τελευταία Νέα