Χωρίς τσιγαριλίκι σκέιτ δεν έχει...

Χωρίς τσιγαριλίκι σκέιτ δεν έχει...

Ο κορυφαίος σκέιτερ στον κόσμο, ο Τας Πάππας εξέφρασε μία εύλογη απορία, η οποία έχει να κάνει με το πώς θα λάβουν μέρος οι τοπ αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αν δεν κάνουν χρήση κάνναβις αγώνας δεν ξεκινά!

Το σκέιτμπορντ εντάχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο του 2020 μαζί με τα: σερφ, σοφτμπολ/μπέιζμπολ, καράτε και αναρρίχηση, με τον σταρ Ελληνοαυστραλό να δηλώνει: 

«Αναρωτιέμαι πώς θα δουλέψει όλο αυτό όσον αφορά τα τεστ αντιντόπινγκ, γιατί πολλοί σκέιτερς τα πάνε καλύτερα έχοντας κάνει χρήση κάνναβις και αν πρέπει να σταματήσουν να καπνίζουν για μία διοργάνωση, ίσως αυτό επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι αγωνίζεσαι καλύτερα νηφάλιος, αλλά ξέρω παιδιά που δεν θα έκαναν σκέιτμπορντ αν δεν ήταν μαστουρωμένοι, οπότε δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουν».

Σημειώνεται ότι στα X Games, την κορυφαία διοργάνωση των extreme sports δεν διεξάγονται τεστ αντιντόπινγκ, γεγονός για το οποίο έχει ασκήσει κριτική η ΔΟΕ. 

Τέλος, ο Πάππας σημείωσε ότι μεταξύ των αθλητών του σκέιτμπορντ δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά οι αγώνες είναι μία αφορμή για να περάσουν καλά, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στο ύφος των Ολυμπιακών Αγώνων: «Θα ήταν μάλλον κακόγουστο. Το σκέιτμπορντ έχει να κάνει περισσότερο με το ''είμαστε όλοι μαζί'' παρά με το ''εμείς εναντίον των άλλων»