Νίκη και πρόκριση για ΗΠΑ

Φώτης Καρακούσης
Νίκη και πρόκριση για ΗΠΑ

bet365

Κάνοντας απλά το καθήκον της η ομάδα των ΗΠΑ επικράτησε με 3-0 του Μεξικού και εξασφάλισε την είσοδό της στα προημιτελικά ότι και να γίνει στα επόμενα παιχνίδια.

Μετά την Ιταλία που με το τέσσερα στα τέσσερα είχε ήδη προκριθεί, οι ΗΠΑ έγιναν η δεύτερη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. ΟΙ Αμερικανοί που ξεκίνησαν με δύο ήττες το τουρνουά, έκαναν το τρία στα τρία και πήραν την πρόκριση επικρατώντας και του Μεξικού με 3-0 (25-23, 25-11, 25-19).

Ο αγώνας αρχικά ήταν αγγαρεία για τους τυπικά γηπεδούχους με συνέπεια να κινδυνέψουν σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο σετ, το οποίο πήραν στις λεπτομέρειες. Ο Σπίροου στα μέσα του σετ αυτού έβαλε τον Τρόι στην θέση του Άντερσον και στην συνέχεια μετά το 1-0 η νίκη ήρθε με άνεση, όπως άλλωστε αναμενόταν από την στιγμή που το Μεξικό όχι απλά δεν είχε νίκη, αλλά το μόνο που είχε καταφέρει ήταν να πάρει μόνο ένα σετ.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Τρόι και Σάντερ με 12 πόντους και τους ακολούθησαν οι Χολτ και Λι με 11, με τον πρώην κεντρικό του ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή του. Από τους ηττημένους κανείς δεν κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό με τον Γκουέρα να σταματά στους 7.

ΗΠΑ-Μεξικό 3-0 (25-23, 25-11, 25-19)

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον, Ράσελ 5, Σάντερ 12, Λι 11, Κρίστενσον 3, Χολτ 11 / Σότζι Ε. (λ), Σότζι Κ., Πρίντι 1, Τρόι 12.

ΜΕΞΙΚΟ (Λόπες): Βάργκας 5, Γκουέρα 7, Ρανγκέλ Πέδρο 1, Μπαράχας 5, Κόρντοβα 4, Αγκιλέρα 3 / Ρανγκέλ Χεσούς (λ), Ρουίζ, Περάλες, Κουϊνόνες, Ορελάνα 3, Μαρτίνες 1

 

Τελευταία Νέα