Mπολτ: «Θέλω το χρυσό όσο τίποτα άλλο!»

Gazzetta team
Mπολτ: «Θέλω το χρυσό όσο τίποτα άλλο!»

bet365

Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης μάχης. Η μάχη της μιας ανάσας για την κατάκτηση της πρωτιάς στα 100μ ανδρών, στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του στίβου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Γιουσέιν Μπολτ κυνηγά να πετύχει το ακατόρθωτο μέχρι σήμερα, δηλαδή ένας Ολυμπιονίκης του στίβου να κατακτήσει για 3η φορά το χρυσό μετάλλιο σε τρία αγωνίσματα. Νικητής στα 100μ., στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ., τόσο στο Πεκίνο όσο και Λονδίνο, θα προσπαθήσει να πετύχει το ίδιο και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.


Η πορεία του προς την αιώνια δόξα ξεκίνησε χθες με τη συμμετοχή του στον 1ο γύρο των 100μ., όπου έκανε τη «βόλτα» του στην 7η σειρά και τερμάτισε πρώτος, κοιτώντας δεξιά και αριστερά, με χρόνο 10.07. Ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον Μπολτ να πετύχει τον άθλο του, ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, προκρίθηκε με 10.01. Πάνω στους δύο αυτούς μεγάλους αθλητές όλος ο κόσμος στρέφει την προσοχή του και κρατά την ανάσα του. Τα ξημερώματα (04:25) θα φανεί αν ο Γκάτλιν καταφέρει να κάνει την κούρσα της ζωής του και να νικήσει τον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ.


Ο Μπολτ, που θα κλείσει τα 30 του χρόνια στην τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών στο Ρίο, δηλώνει έτοιμος να πραγματοποιήσει το ανεπανάληπτο: «Ημουν αργός στην πρώτη μου κούρσα. Πιστεύω πως δεν ήμουν καλός, γιατί δεν έχω συνηθίσει να τρέχω τόσο νωρίς το πρωί. Στον τελικό, όμως, θα είμαι έτοιμος για τη μάχη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το θέλω όσο τίποτα άλλο και θα παλέψω γι' αυτό.»


Από την άλλη πλευρά ο 34χρονος Γκάτλιν έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει θρύλος στην ιστορία των Ολυμπιακών και να μνημονεύεται ως ο σπρίντερ που «εκθρόνισε» τον Μπολτ, ως ο γηραιότερος αθλητής που καταφέρνει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες: «Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην κούρσα. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πως δεν θα έχω άλλη τέτοια ευκαιρία και θα κάνω τα πάντα για να την αξιοποιήσω.»


Ο Γκάτλιν την περίοδο 2007-2010 εξέτησε ποινή τετράχρονου αποκλεισμού, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Για αυτό το θέμα αποφεύγει να μιλάει, αλλά ρωτήθηκε και πάλι, λόγω της δήλωσης της συμπατριώτισσας του πρωταθλήτριας στην κολύμβηση, Λίλι Κινγκ, που είπε ότι, τόσο ο Γκάτλιν, όσο και οποιοσδήποτε έχει βρεθεί ποτέ θετικός σε απαγορευμένη ουσία, δεν πρέπει να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς.


«Δεν γνωρίζω ποια είναι η Λίλι Κινγκ», απάντησε φανερά ενοχλημένος ο 34χρονος σπρίντερ και συμπλήρωσε: «Η Κινγκ κολυμπά, δεν είναι αθλήτρια του στίβου, οπότε δεν με ενδιαφέρει. Έχω αυτοπεποίθηση. Έχω επιστρέψει και έχω κάνει ό,τι χρειαζόταν να κάνω. Έχω δουλέψει όπως και κάθε άλλος, έχω ελεγχθεί όπως και κάθε άλλος, και τώρα είμαι πίσω.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα