«Αίμα και άμμος» στην τελευταία αγωνιστική!

Φώτης Καρακούσης
«Αίμα και άμμος» στην τελευταία αγωνιστική!

bet365

Μια στροφή έμεινε για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων στο τουρνουά του βόλεϊ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια. Απίστευτη... μάχη για πρόκριση στον Α', όλα ανοικτά για την κατάταξη στον Β'.

Το ότι το ανδρικό τουρνουά βόλεϊ θα προσέφερε πολλές και μεγάλες συγκινήσεις ήμασταν σίγουροι. Το είχαμε γράψει άλλωστε και στο σχετικό αφιέρωμα. Και ήμασταν σίγουροι γιατί μιλάμε για τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο (λείπει η Σερβία αλλά ας πρόσεχε να είχε πάρει την πρόκριση), τους καλύτερους προπονητές και τους μεγαλύτερους παίκτες.

Ανήμερα της Παναγίας θα ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων και πραγματικά τόσο στον πρώτο, όσον και στον δεύτερο, όλα είναι ανοικτά. Στον Α' είναι ανοικτά όσον αφορά την πρόκριση, καθώς τέσσερις ομάδες έχουν 6 βαθμούς και στα προημιτελικά θα συνεχίσουν οι τρεις, ενώ στον Β', τα πάντα θα κριθούν σχετικά με την θέση που θα πάρουν οι ομάδες, καθώς ήδη οι τέσσερις που θα βρεθούν στους «8» είναι ήδη γνωστές.

Όπως αναφέραμε τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Το σίγουρο πάντως είναι πως οοι... μάχες θα είναι μεγάλες και αμφίρροπες και κερδισμένοι θα είμαστε εμείς οι φίλοι του βόλεϊ που θα δούμε και πάλι μεγάλα παιχνίδια, όπως άλλωστε έχουμε δει ως τώρα. Και βέβαια θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα όταν φτάσουμε στα νοκ άουτ.

Α όμιλος: Ματς-φωτιά κρίνουν τα πάντα...

Μπορεί και στον δεύτερο όμιλο να κρίνεται η σειρά της τετράδας και όλα να είναι ανοικτά, αλλά αυτό που γίνεται στον πρώτο δεν υπάρχει. Η μοναδική σίγουρη ομάδα είναι η Ιταλία, με την σκουάντρα ατζούρα να δείχνει ανίκητη με τον Χουαντορένα στην σύνθεσή της και να μετράει ήδη τέσσερα στα τέσσερα.

Από εκεί και πέρα όμως το... χάος, μιας και ακολουθούν οι Γαλλία, Καναδάς, Βραζιλία και ΗΠΑ με 6 βαθμούς. Από αυτές μία θα μείνει εκτός, μαζί με το Μεξικό που ακόμα δεν έχει και δεν πρόκειται να πάρει νίκη. Τα πάντα ξαναλέμε θα κριθούν ανήμερα της Παναγίας με τα τρία παιχνίδια να είναι ζωής ή θανάτου.

Η βαθμολογία μετά από τέσσερα ματς
Ιταλία 12 (12-2)
Γαλλία 6 (7-6)
Καναδάς 6 (7-6)
Βραζιλία 6 (8-8)
ΗΠΑ 6 (7-8)
Μεξικό 0

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
ΗΠΑ-Μεξικό
Ιταλία-Καναδάς
Βραζιλία-Γαλλία

Τα σενάρια πρόκρισης

Αρχικά τα κριτήρια πρόκρισης είναι, πρώτα οι νίκες, μετά οι βαθμοί, στην συνέχεια ο συντελεστής σετ και τελευταίος ο συντελεστής πόντων. Ο Καναδάς για να καθαρίσει την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει την Ιταλία, ενώ αν χάσει με 3-1 έχει πολλές ελπίδες. Και τις έχει γιατί μετά θα πρέπει να δει τι θα γίνει στο Βραζιλία-Γαλλία. Αν κερδίσουν οι Γάλλοι χωρίς να χάσουν πόντο, τότε οι Βραζιλιάνοι αποκλείονται. Αν πάλι κερδίσει η σελεσάο και μάλιστα με 3-1, τότε η πρόκριση ανάμεσα σε Καναδά και Γαλλία θα κριθεί στους πόντους.

Η Αμερική όπως αναφέραμε έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς ΜΟΝΟ αν αυτοκτονήσει θα πρέπει να μην κερδίσει το Μεξικό, ενώ η Ιταλία θα κρίνει πολλά με την στάση της. Αν δηλαδή κατέβει και παίξει όπως μπορεί, τότε με βάση τις έως τώρα εμφανίσεις της δεν μπορεί να μην κερδίσει τον Καναδά. Μένει να δούμε αν θα παίξει με αναπληρωματικούς ή αν είναι αδιάφορη. Στην δεύτερη περίπτωση η λογική λέει πως θα προτιμούσε στους «8» τον Καναδά από την Βραζιλία, αλλά από την άλλη δε νομίζουμε πως θα ήθελε ένα εχθρικό κοινό στην συνέχεια των αγώνων.

Οπότε αν η Ιταλία και οι ΗΠΑ κερδίσουν και χωρίς να χάσουν πόντο, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, τότε όλα θα κριθούν στο Βραζιλία-Γαλλία. Εκεί αν οι δύο ομάδες πουν να λήξει 3-2 προκρίνονται και οι δύο, σε άλλη περίπτωση θα ισχύσουν τα παραπάνω που λέγαμε. Σίγουρα πάντως το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο και μένει να δούμε ποιες ομάδες θα τα δώσουν όλα και ποιες όχι...

Β Όμιλος: Ξέρουμε τους τέσσερις αλλά όχι την θέση τους

Πάμε τώρα στον δεύτερο όμιλο, εκεί που τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τις τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί, αλλά όλα παίζονται όσον αφορά τις θέσεις που θα καταλάβουν. Συγκεκριμένα στα προημιτελικά βρίσκονται ήδη οι Αργεντινή, Πολωνία, Ρωσία και Ιράν, όμως και οι τέσσερις μπορούν να πάρουν από την πρώτη έως την τέταρτη θέση.

Η βαθμολογία μετά τα τέσσερα ματς

Αργεντινή 9 (9-4)
Πολωνία 9 (11-5)
Ρωσία 8 (10-6)
Ιράν 7 (8-6)
Αίγυπτος 3
Κούβα 0

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Αργεντινή-Αίγυπτος
Ρωσία-Ιράν
Πολωνία-Κούβα

Τα σενάρια πρόκρισης

Εντάξει για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, τα πάντα στον όμιλο αυτό θα ξεκαθαρίσουν αν τα αποτελέσματα έρθουν όπως αναμένονται, απλά για να υπάρχει σασπένς έστω και ψιλοανύπαρκτο δίνουμε λίγη έμφαση βρε αδερφέ. Αν δηλαδή κερδίσουν Αργεντινή, Ρωσία και Πολωνία με 3-0 που είναι και το πιο πιθανό, η Πολωνία θα είναι πρώτη με 12 βαθμούς, η Αργεντινή θα ακολουθήσει, η Ρωσία τρίτη και τέταρτο το Ιράν. Μένει να δούμε αν οι ομάδες θα κοιτάξουν να διαλέξουν αντίπαλο από τον άλλο όμιλο ή απλά θα παίξουν για τη νίκη και μόνο.

 

Τελευταία Νέα