Στην τελική ευθεία για τους «8»

Κώστας Κουκούσης
Στην τελική ευθεία για τους «8»

bet365

Το gazzetta.gr εξηγεί όσο πιο απλά γίνεται ποιες ομάδες αλλά και πως θα προκριθούν στην προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Ας ξεκινήσουμε από τον Α’ Όμιλο όπου υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση. Τα πράγματα είναι απλά. Εάν οι ΗΠΑ κερδίσουν τη Γαλλία παίρνουν την πρώτη θέση. Το αντίθετο σενάριο (ήττα των Αμερικανών) μοιάζει αδύνατο οπότε η Αυστραλία κερδίζει τη Βενεζουέλα και είναι δεύτερη.

Η Σερβία λογικά δεν θα δυσκολευτεί να επικρατήσει της Κίνας οπότε από τη στιγμή που έχει χάσει από τους Αυστραλούς και τους Γάλλους θα είναι τέταρτη. Άρα η λογική λέει πως στα προημιτελικά θα περάσουν κατά σειρά ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία και Σερβία, αφού η μόνη περίπτωση να αλλάξει αυτή η σειρά είναι να χάσουν οι Αμερικάνοι από τους Γάλλους.

Τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Γαλλία και αφού θα έχουν όλοι από μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια θα επωφεληθεί η Αυστραλία που θα έχει καλύτερη διαφορά πόντων στις αναμετρήσεις της με τους άλλους δύο λόγω του +21 απέναντι στη Γαλλία και θα τερματίσει πρώτη με τις ΗΠΑ δεύτερες και τους Γάλλους τρίτους.

Στον Β’ όμιλο πάλι γίνεται χαμός στο ίσωμα. Λιθουανία και Αργεντινή έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά όχι και την τελική τους θέση. Οι Λιθουανοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κερδίσουν την Κροατία και θα είναι σίγουρα πρώτοι. Σε περίπτωση όμως που ηττηθούν θα είναι τρίτοι άσχετα από το αποτέλεσμα του αγώνα των Αργεντινών με την Ισπανία.

Με νίκη η παρέα του Μάνου Τζινόμπιλι είναι σίγουρα δεύτερη και θα τερματίσει πρώτη εάν χάσει η Λιθουανία από την Κροατία. Σε περίπτωση ήττας πάλι θα είναι τρίτη εάν κερδίσει η Λιθουανία και τέταρτη εάν επικρατήσει η Κροατία.

Η Ισπανία τώρα εκεί που ήταν με την πλάτη στον τοίχο θα αποκλειστεί μόνο άμα χάσει και η Βραζιλία νικήσει τη Νιγηρία. Από εκεί και πέρα εάν κερδίσει την Αργεντινή ότι και να γίνει στην αναμέτρηση Λιθουανία-Κροατία θα είναι δεύτερη. Στην περίπτωση που ηττηθεί θα είναι τέταρτη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα ανάμεσα στους Λιθουανούς και τους Κροάτες.

Όσο για την Κροατία παρότι έχασε από τη Νιγηρία άμα κερδίσει την Λιθουανία και η Ισπανία επικρατήσει της Αργεντινής θα είναι πρώτη καθώς επωφελείται από την τετραπλή ισοβαθμία που θα προκύψει. Εάν κερδίσει και κερδίσουν και οι Αργεντίνοι θα είναι δεύτερη, σε περίπτωση δικής της ήττας και νίκη της Αργεντινής τρίτη και εάν χάσει και επικρατήσει η Ισπανία της Αργεντινής τέταρτη.

Τέλος η Βραζιλία μπορεί να περάσει μόνο ως τέταρτη και μόνο εάν κερδίσει τη Νιγηρία και η Ισπανία χάσει από την Αργεντινή. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι και οι Αφρικανοί θέλουν τη νίκη γιατί στην περίπτωση που η Κροατία χάσει από την Λιθουανία περνάνε ως τέταρτοι.

 

Τελευταία Νέα