Έτρεξε ξυπόλητη, αλλά προκρίθηκε στον τελικό (pics)

Νίκος Ρόλλας
Έτρεξε ξυπόλητη, αλλά προκρίθηκε στον τελικό (pics)

bet365

H Έτενες Ντιρό έχασε το ένα της παπούτσι κατά την διάρκεια των 3.000μ. στιπλ, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό χάρη στην παρέμβαση της Ιρλανδίας και της Τζαμάικα.

Η δύναμη της ψυχής, πολλές φορές ξεπερνάει πολλά και μεγάλα εμπόδια. Όπως το να χάσεις το ένα σου παπούτσι κατά την διάρκεια μίας κούρσας στίβου.

Όπως έγινε δηλαδή με την Έτενες Ντιρό. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία λάμβανε μέρος στην 3η προκριματική σειρά των 3.000μ. στιπλ, όταν κατά την διάρκεια της προσπάθειάς της, το παπούτσι που φορούσε στο δεξί της πόδι σκίστηκε.

Η 25χρονη προσπάθησε να το ξαναβάλει, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μάταια όμως... Έτσι πήρε την απόφαση να το πετάξει και να συνεχίσει ξυπόλητη για το υπόλοιπο της διαδρομής, προκειμένου να σώσει οτι μπορεί...

Κάνοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια, τερμάτισε τελική 7η με χρόνο 9:34.70, όμως η θέση αυτή δεν της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό.


Η αποστολή της Αιθιοπίας κατέθεσε ένσταση, βρίσκοντας μάλιστα και δύο συμμάχους. Την Σάρα Λουίζ Τρίσι από την Ιρλανδία και την Αΐσα Μπράουτ από την Τζάιμακα.

Αμφότερες συμφώνησαν με το αίτημά της, με αποτέλεσμα οι κριτές να της δώσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό και το ολυμπιακό ιδεώδες να βρει ακόμη ένα παράδειγμα προς μίμηση...

 

Τελευταία Νέα