Μόνικα Πουτς η «σταχτοπούτα» από το Πουέρτο Ρίκο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μόνικα Πουτς η «σταχτοπούτα» από το Πουέρτο Ρίκο!

bet365

H Mόνικα Πουτς (και όχι Πουίγκ, αφού πρόκειται για καταλανικό επίθετο) είναι η νικήτρια στο μονό γυναικών, επικρατώντας στον τελικό της Γερμανίδας Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-4, 4-6, 6-1 και χαρίζοντας έτσι το πρώτο χρυσό στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο!

H 22χρονη τενίστρια, No 34 στον κόσμο, η οποία έχει στο παλμαρέ της μόλις έναν τίτλο WTA (το 2014 στο Στρασβούργο), χρειάστηκε 2 ώρες και 9 λεπτά για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, απέναντι στην Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Κέρμπερ.

Η Πορτορικανή ζει το παραμύθι της στο Ρίο, κάνοντας την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας της. Στο δρόμο της για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Πούιγκ απέκλεισε την Σλοβένα Πολόνα Χέρτσογκ, τη Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, τη φετινή νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, την Ισπανίδα Γαρμπίνε Μουγουρούθα, τη Γερμανίδα Λάουρα Ζίγγκεμουντ και την Τσέχα δις κάτοχο του Γουίμπλεντον Πέτρα Κβίτοβα.

Η νεαρή τενίστρια έπαιξε επιθετικά από την αρχή και η απόφαση της τη δικαίωσε, αφού η Κέρμπερ, είτε δεν μπόρεσε να απαντήσει, είτε αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί πλήγμα στην ψυχολογία της, το οποίο δεν κατάφερε να διαχειριστεί.

Έτσι, πήρε το πρώτο σετ, με τη Γερμανίδα να ανακάμπτει και να απαντά στο δεύτερο με το ίδιο σκορ. Ωστόσο στο τρίτο η Πορτορικανή ήταν καταιγιστική, προηγήθηκε με 5-0, με την Κέρμπερ κάνει το 5-1 και να παλεύει προηγούμενη 40-0 στο 7ο γκέιμ, όμως δεν τα κατάφερε. Η Πουτς αξιοποίησε το 4ο ματς πόιντ φτάνοντας στο μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της.

 

Τελευταία Νέα