Πήραν φόρα και έβαλαν... μπουρλότο στον όμιλο οι ΗΠΑ

Φώτης Καρακούσης
Πήραν φόρα και έβαλαν... μπουρλότο στον όμιλο οι ΗΠΑ

bet365

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο οι ΗΠΑ έκαναν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, επικρατώντας της Γαλλίας με 3-1 και έβαλαν... μπουρλότο στον όμιλο.

Το ξεκίνημά τους ήταν τραγικό καθώς στα δύο πρώτα ματς είχαν ισάριθμες ήττες και μάλιστα η μία ήταν από το αουτσάιντερ Καναδά. Με τον αποκλεισμό να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, οι παίκτες του Σπίροου σοβαρεύτηκαν και πέτυχαν δύο σπουδαίες νίκες. Αρχικά νίκησαν την οικοδέσποινα Βραζιλία και σήμερα έκαναν το ίδιο και κόντρα στην Γαλλία επικρατώντας με 3-1 (25-22, 25-22, 14-25, 25-22).

Μια μεγάλη νίκη που βάζει... φωτιά στον όμιλο καθώς αν νικήσει ο Καναδάς το αδιάφορο Μεξικό (παίζουν αυτή την ώρα), θα βρίσκονται τρεις ομάδες με 6 βαθμούς, ενώ αν και η Ιταλία νικήσει την Βραζιλία τα ξημερώματα, τότε οι ομάδες που θα έχουν 6 βαθμούς μόλις μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων θα είναι τέσσερις, σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό τουρνουά.

Όσον αφορά τον αγώνα, σε μεγάλο ποσοστό κρίθηκε στο πρώτο σετ. Εκεί που οι Γάλλοι που πλέον μπαίνουν σε σοβαρούς κινδύνους, προηγήθηκαν με 7 πόντους, αλλά είδαν τους Αμερικανούς να αντιδρούν και να κάνουν το 1-0. Η παρέα του Άντερσον πήρε και το δεύτερο σετ, ενώ στο τρίτο με μπροστάρη τον Ενγκαπέθ έγινε το 2-1. Στο τέταρτο οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά, οι Γάλλοι μείωσαν αλλά στο τέλος με λάθος επίθεση του Ρουζιέ η νίκη πήγε στις ΗΠΑ.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Αντερσον και Ράσελ που είχαν από 18 πόντους, ενώ ο Σάντερ είχε 13. Για τους ηττημένους ο Ρουζιέ είχε 25, ο Ενγκαπέθ 21, αλλά ήταν απλεπιστικά μόνοι για να μπορέσουν να κοντράρουν τους Αμερικανούς που όταν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο είναι πάντα άλλη ομάδα. Τέλος όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική παίζουν ΗΠΑ-Μεξικό, Ιταλία-Καναδάς και Βραζιλία-Γαλλία.

ΗΠΑ-Γαλλία 3-1 (25-22, 25-22, 14-25, 25-22)

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 18, Ράσελ 18, Σάντερ 13, Λι 3, Κρίστενσον 3, Χολτ 6 / Σότζι Ε. (λ), Τζάτσκι, Πρίντι, Τρόι

ΓΑΛΛΙΑ (Τιγί Λ): Ρουζιέ 25, Τονιουτί, Τιγί Κ 8, Ενγκαπέθ 21, Λε Ρου 4, Λε Γκοφ 9 / Γκρεμπάνικοφ (λ), Πουγιόλ

 

Τελευταία Νέα