Ντελ Πότρο vs Mάρεϊ ο τελικός!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ντελ Πότρο vs Mάρεϊ ο τελικός!

bet365

O Xoυάν Μαρτίν ντελ Πότρο είναι στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά, επικρατώντας έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς του Ραφαέλ Ναδάλ με 5-7, 6-4, 7-6(5).

Έπειτα από έναν μαραθώνιο διάρκειας 3 ωρών και 8 λεπτών στη διάρκεια του οποίου οι δύο τενίστες πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου, ο Αργεντινός ήταν εκείνος που κατέκτησε τη νίκη και παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά 4 χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του στο Λονδίνο.

To 2012 o Nτελ Πότρο είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό με 3-6, 7-6(5), 19-17.

Το ματς ήταν εξ αρχής αμφίρροπο με τον Ναδάλ να παίρνει τον πρώτο σετ και τον Ντέλπο το δεύτερο.

Στο τελευταίο και κρίσιμο σετ, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον ντελ Πότρο να ξεκινά με μίνι μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 και στη συνέχεια 5-2.

Ο Ναδάλ μείωσε σε 5-4 και έσβησε ματς πόιντ του Ντελ Πότρο, κάνοντας το 6-5. Στο δεύτερο ματς πόιντ του Αργεντινού ο Ναδάλ έστειλε την μπάλα εκτός πλάγιας γραμμής, στέλνοντας τον αντίπαλο του στον τελικό.

Η τύχη και η επιθυμία να επιστρέψει στις διακρίσεις έπειτα από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, φαίνεται πως ήταν εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο στον τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον Αντι Μάρεϊ.

 

Τελευταία Νέα