Metal, drugs και χρυσό στο Ρίο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Metal, drugs και χρυσό στο Ρίο!

bet365

Στα 35 του χρόνια ο Άντονι Έρβιν επέστρεψε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 16 χρόνια μετά τους Αγώνες του Σίδνεϊ, έχοντας στο μεσοδιάστημα: αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αποκτήσει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και γίνει μέλος μέταλ συγκροτήματος.

Ο Αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Ρίο τερματίζοντας σε 21.40 και εκτοπίζοντας από την κορυφή τον χρυσό Ολυμπιονίκη από τη Γαλλία Φλοράν Μανοντού. Η πρώτη φορά που είχε ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο ήταν το 2000, στο ίδιο αγώνισμα σε ηλικία 19 ετών!

Η επομένη του μεταλλίου στο Σίδνεϊ βρήκε τον πιτσιρικά από την Καλιφόρνια, που πάσχει από το σύνδρομο Τουρέ (μία νευροψυχιατρική διαταραχή) τότε να εγκαταλείπει τον πρωταθλητισμό. Την εξαετία που έμεινε μακριά από τις πισίνες έμπλεξε με τα ναρκωτικά και είχε μείνει άστεγος, ενώ γλίτωσε από θαύμα κάνοντας ακόμη και απόπειρα αυτοκτονίας.

Η μύηση του στο Βουδισμό, τον απομάκρυνε από τις κακές παρέες και ασχολήθηκε με τη μουσική, και δη με το heavy metal και την μπάντα, Weapons of Mass. Μάλιστα, δεν αποκάλυπτε σε όσους δεν τον γνώριζαν ότι είναι κάτοχος ολυμπιακού μεταλλίου.

Το 2011 επέστρεψε στα πανεπιστημιακά έδρανα και στις πισίνες, κατακτώντας την 5η θέση ένα χρόνο μετά στο Λονδίνο.

Στη διάρκεια των τράιαλς ο Έρβιν έγινε κι αυτός πατέρας, όπως ο Μάικλ Φελπς, ωστόσο στη συλλογή του υπάρχει μόνο ένα χρυσό μετάλλιο, αφού το πρώτο το είχε βγάλει σε πλειστηριασμό για τα θύματα του τσουνάμι στην Ασία.

Ο Έρβιν φαίνεται διατεθειμένος να αναπληρώσει το διάστημα που απείχε συνεχίζοντας έως το Τόκιο!

«Ξέρω ότι κάποιοι θα το θεωρήσετε αστείο ή τρελό, αλλά εγώ θέλω να είμαι και στο Τόκιο», δήλωσε ο Ερβιν και πρόσθεσε,

«Πάντα θέλω να φθάνω και να ξεπερνάω τα όρια μου και θέλω να το κάνω για μια ακόμη φορά. Στόχος μου είναι να είμαι παρών και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Δεν πιστεύω πως η ηλικία θα με εμποδίσει. Η θέληση μου είναι πιο ισχυρή!

Ηταν ένα εκπληκτικό ταξίδι όλα αυτά τα χρόνια. Μετά από τόσα χρόνια επέστρεψα στους αγώνες και κατέκτησα το χρυσό στο Ρίο. Ποιος θα το πίστευε; Κανείς. Μόνο εγώ και η οικογένεια μου, που με στήριξε τόσο πολύ.

Τώρα θα ξεκουραστώ και θα δω την οικογένεια μου. Θα δω επιτέλους την κόρη μου. Για τρεις μήνες θα ξεκουραστώ και μετά θα επιστρέψω στις προπονήσεις με το βλέμμα στο Τόκιο. Για την ώρα ξεκούραση, οικογένεια και πάρτι».

 

Τελευταία Νέα