Χρυσή η «Ντίβα»!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Χρυσή η «Ντίβα»!

bet365

Με βαθύ κόκκινο κραγιόν, μολύβι ματιών, μάσκαρα και ένα ακτινοβολούν χαμόγελο, η Μισέλ Κάρτερ κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφαιροβολία και έριξε λίγη λάμψη σε ένα αγώνισμα, το οποίο συχνά στοχοποιείται για την εμφάνιση των αθλητριών.

Η 30χρονη Αμερικανίδα που αυτοαποκαλείται «Ντίβα» έγραψε Ιστορία με την τελευταία βολή της, η οποία της χάρισε την «πρωτιά» στο Ρίο, καθώς άφησε πίσω της την δις «χρυσή» Ολυμπιονίκη, Βάλερι Άνταμς, και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κατέκτησε μετάλλιο στη σφαιροβολία σε Ολυμπιακούς μέσα σε διάστημα 56 ετών. Τώρα, η Κάρτερ θέλει να αλλάξει την αντίληψη που επικρατεί για το αγώνισμά της και τις δυνατές γυναίκες που μετέχουν σε αυτό.

«Είμαι σε ένα σπορ, όπου ο κόσμος δεν μας κοιτά σαν γυναίκες, δεν μας κοιτούν σαν να είμαστε κορίτσια ή θηλυκά,» τόνισε και συνέχισε: «Όμως, είμαι κορίτσι σε ολόκληρη τη ζωή μου κι επομένως δεν θα μπορούσα να κάνω το διαχωρισμό ανάμεσα στον αθλητισμό και στο να είμαι γυναίκα. Αγαπώ τα μαλλιά, αγαπώ το μακιγιάζ, αγαπώ τη μόδα και αγαπώ να ρίχνω τη σφαίρα».

Οι γυναίκες σφαιροβόλοι έχουν δώσει αγώνα για να αποτινάξουν μια «κτηνώδη» εικόνα από τις «σκοτεινές ημέρες» του αθλήματος στις δεκαετίες του '70 και του '80, όταν αποδόθηκαν στα στεροειδή τα ανδρικά χαρακτηριστικά κάποιων αθλητριών από την Ανατολική Γερμανία.

Καθώς το άθλημα έγινε πιο τεχνικό τις τελευταίες δεκαετίες, οι γυναίκες «συρρικνώθηκαν» σε μέγεθος, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν μεγαλύτερες από άλλες αθλήτριες του στίβου και τα υπαινικτικά σχόλια και τα στερεότυπα... επιμένουν.

Όμως, τόσο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όσο και προσωπικά, η Κάρτερ έχει συχνά καταδικάσει τη διαπόμπευση του σώματος και έχει καλέσει τις μεγαλόσωμες γυναίκες να αγκαλιάσουν την εμφάνισή τους ή, όπως το θέτει εκείνη, «απλά να διασκεδάσουν». «Ένα από τα ρητά μου είναι: "Δείχνεις καλά, αισθάνεσαι καλά, κάνεις καλό",» είπε και συνέχισε: «Εάν αισθάνεσαι καλά, φαίνεσαι καλά, είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, θα βγεις εκεί έξω και θα κάνεις σπουδαία εμφάνιση».


Μια πιστοποιημένη επαγγελματίας μακιγιέζ, η Κάρτερ είναι επίσης ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου με την επωνυμία "Shot Diva", μέσω της οποίας πουλά «πακέτα» μακιγιάζ. «Αυτό συνδυάζει δύο πράγματα που είναι μέρη του εαυτού μου: η σφαιροβολία και το να είμαι μια... Ντίβα. Αγαπώ όλα αυτά τα πράγματα: το μακιγιάζ, τα μαλλιά, τη μόδα και απλά αγκαλιάζω τη θηλυκότητά μου και τα βάζω όλα μαζί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα