Έχασε την τελευταία ατομική κούρσα του ο Φελπς

Gazzetta team
Έχασε την τελευταία ατομική κούρσα του ο Φελπς

bet365

Ο Μάικλ Φελπς ηττήθηκε από τον Τζόζεφ Σκούλινγκ στα 100 μέτρα πεταλούδας και επανέλαβε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, μετά και την κούρσα 4 χ 100 μικτό...

Στις 5:04 τα ξημερώματα της Κυριακής στο «Olympic Aquatic Stadium» του Ρίο, θα λάβει χώρα μία ιστορική στιγμή. Ίσως από τις ιστορικότερες των εφετινών αγώνων, καθώς θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε με τον Μάικλ Φελπς να βουτάει στην πισίνα και να κολυμπάει στην κούρσα 4 χ 100 μικτό.

Ο Αμερικάνος κολυμβητής που έχει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης, μετά την ήττα του στα 100 μέτρα πεταλούδας από τον Τζόζεφ Σκούλινγκ (50:39), επανέλαβε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αν και ο κόσμος φώναζε ρυθμικά «τέσσερα ακόμη χρόνια Μάικλ».

«Οχι. Η απόφαση είναι οριστική. Το ίδιο φώναζαν οι φίλαθλοι και στο Λονδίνο και τελικά αγωνίστηκα για τέσσερα ακόμη χρόνια και καλά έκανα. Τώρα όμως η απόφαση μου είναι οριστική», δήλωσε κατηγορηματικά ο Φελπς και συμπλήρωσε: «Πέτυχα τα πάντα, περισσότερα και από ότι ονειρευόμουν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την καριέρα μου στα 24 χρόνια της κολύμβησης, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος που όλα τελείωσαν. Το κορμί μου δεν αντέχει άλλο και θα αφοσιωθώ στους δικούς μου ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για τη συμπαράσταση και την αγάπη τους.»

 

Τελευταία Νέα