Δήμας: «Η άρση βαρών αξίζει βοήθεια»

Δήμος Μπουλούκος
Δήμας: «Η άρση βαρών αξίζει βοήθεια»

bet365

Το gazzetta.gr παρακολούθησε μαζί με τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα την προσπάθεια του Θοδωρή Ιακωβίδη στα 85 κιλά, όπου συμμετείχε στο β γκρουπ και σήκωσε 350 κιλά, με 160 στο αρασέ και 190 στο ζετέ.

Με την επίδοση αυτή είναι τουλάχιστον 13ος ενώ μπορεί να ανέβει πιο ψηλά αν κάποιος αθλητής από το πρώτο γκρουπ δεν σηκώσει 350 κιλά.

Μία μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ιακωβίδης ήρθε στο Ρίο με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία άρσης βαρών.

Αμέσως μετά τον αγώνα του, ο Πύρρος Δήμας που είναι μέλος της Ομοσπονδίας άρσης βαρών και είναι στο Ρίο προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μας είπε: «Η άρση βαρών μέσω του Ιακωβίδη απέδειξε ότι υπάρχει. Κάποιοι μας είχαν ξεγραμμένους αλλά δείξαμε ότι όχι μόνο υπάρχουμε αλλά είμαστε και δυνατοί. Ο Θόδωρος έκανε μεγάλη προσπάθεια και του αξίζουν συγχαρητήρια.»

Ο Πύρρος έστειλε και μήνυμα προς την Πολιτεία: «Θέλουμε τη βοήθεια της Πολιτείας για να συνεχίσει το άθλημα να είναι σε καλό επίπεδο και να φέρνει επιτυχίες. Ο Ιακωβίδης έδειξε ότι η άρση βαρών μπορεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει.»

 

Τελευταία Νέα