Πρώτη φορά του Σαμσόνοφ στα ημιτελικά

Gazzetta team
Πρώτη φορά του Σαμσόνοφ στα ημιτελικά

bet365

Ανήκει στα τοπ ονόματα της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Και με τις κορυφαίες διακρίσεις του και με τη διάρκειά του στο υψηλότερο επίπεδο. Μετέχει για 6η φορά σε Ολυμπιακό τουρνουά, κυνηγά πάντα το μοναδικό μετάλλιο, που λείπει από την πλούσια συλλογή του και ίσως στο Ρίο να ήρθε η στιγμή να το πάρει.


Αναφερόμαστε στον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο οποίος έδωσε τη βασική είδηση της 4ης ημέρας των αγώνων με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του απλού. Πρώτον γιατί λύγισε με 4-2 σετ τον (φίλο και συμπαίκτη του) Ντιμίτρι Οβτσάροφ κι έκανε το βήμα παραπάνω ύστερα από δύο παρουσίες στην 8άδα (Ατλάντα και Σίδνεϊ) και τρεις στη 16άδα (Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο)!

Δεύτερον γιατί είναι 40 χρονών πια και απέκλεισε τον κορυφαίο Ευρωπαίο των τελευταίων χρόνων, τον 3ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο απλό και αθλητή με τρία συνολικά ολυμπιακά μετάλλια! Ο υψηλόσωμος Λευκορώσος έχει δηλώσει ότι είναι απωθημένο ένα μετάλλιο στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση και να τώρα που βρίσκεται κοντά στο να κατακτήσει κάτι που αξίζει με βάση τη σπουδαία διαδρομή του εδώ και τρεις δεκαετίες! Αν πετύχει τον στόχο του θα γίνει μόλις ο 6ος Ευρωπαίος που θα το καταφέρει στο απλό των συνολικά 8 Ολυμπιακών τουρνουά, μετά τους Σουηδούς Βάλντνερ, Λινθ, τον Γάλλο Γκασιέν, τον Γερμανό Ρόσκοπφ και φυσικά τον Οβτσάροφ.

Την Πέμπτη θα παίξει με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Ζανγκ Τζίκε, ενώ στον άλλο ημιτελικό ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μα Λονγκ θ’ αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, ο οποίος απέκλεισε τον Παναγιώτη Γκιώνη στον γύρο των «32». Την ίδια μέρα θ’ ακολουθήσουν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός. Στις γυναίκες το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα των προημιτελικών είναι ότι η φορμαρισμένη Γιαπωνέζα Άι Φουκουχάρα συνέτριψε με 4-0 σετ τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του 2012 Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη. Η Κίνα έχει κι εδώ δύο παρουσίες στην 4άδα και θέλει να κάνει δική της υπόθεση τον τελικό, ενώ τον ημιτελικό γύρο συμπληρώνει η Κιμ Σονγκ Ι από τη Βόρεια Κορέα.

Στο Riocentro Pavilion 3 η χτεσινή μέρα έκλεισε με τα άνετο 4-0 του Μα Λονγκ επί του εξαιρετικού Αρούνα Κουάντρι. Ο Νιγηριανός πρόλαβε να γράψει ιστορία για την αφρικανική ήπειρο με την πρόκριση στην 8άδα του απλού, αλλά δεν γινόταν ν’ αντισταθεί και στο νούμερο 1 του κόσμου και να κάνει εντυπωσιακό δώρο στον εαυτό του για τα 28α γενέθλιά του…Νωρίτερα ο Ζανγκ Τζίκε επιβλήθηκε του Κόκι Νίουα με 4-1 και κυνηγά το δεύτερο golden grand slam της καριέρας του. Το 4ο φαβορί του ταμπλό, ο Τζουν Μιζουτάνι έδωσε ντέρμπι με τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας και επικράτησε με 4-2 ύστερα από 55 λεπτά. Ο συγκλονιστικός αγώνας των συμπαικτών στην Όρενμπουργκ Σαμσόνοφ και Οβτσάροφ κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο Λευκορώσος αποκόμισε ενοχλήσεις στα πλευρά και μετά το παιχνίδι πήγε για εξετάσεις.

Στις γυναίκες δεν υπήρξαν ανάλογες συγκινήσεις, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς ολοκληρώθηκαν στα 4 σετ! Οι Κινέζες Ντινγκ Νινγκ και Λι Σιάοσια προχώρησαν χωρίς ζωηρές δυσκολίες, η Φουκουχάρα ήταν πολύ δυνατή απέναντι στη Φενγκ και η μοναδική αναμέτρηση με σασπένς ήταν αυτή της Κιμ με τη Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη. Η Κορεάτισσα με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού κατέβαλλε με 4-2 σετ μία ακόμα αθλήτρια από το Τοπ 10 των φαβορί (το Νο 9, ενώ προηγήθηκε το Νο 4, η Γιαπωνέζα Ισικάουα) και στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της έχει ήδη φτάσει σε μεγάλη επιτυχία και ζει το όνειρό της. Τα ημιτελικά των γυναικών γίνονται σήμερα Τετάρτη.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Στους άνδρες:

Μα Λονγκ (Κίνα)-Αρούνα Κουάντρι (Νιγηρία) 4-0
Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία)-Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία) 4-2
Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία) 2-4
Ζανγκ Τζίκε (Κίνα)-Κόκι Νίουα (Ιαπωνία) 4-1
Στις γυναίκες:
Ντινγκ Νινγκ (Κίνα)-Χαν Γινγκ (Γερμανία) 4-0
Κιμ Σονγκ Ι (Βόρεια Κορέα)-Γιου Μενγκ Γιου (Σιγκαπούρη) 4-2
Λι Σιάοσια (Κίνα)-Τσενγκ Ι Τσινγκ (Ταϊπέι) 4-0
Άι Φουκουχάρα (Ιαπωνία)-Φενγκ Τιανβέι (Σιγκαπούρη) 4-0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα