Θέλει «σπρώξιμο» στην αρχή η Ισπανία

Κώστας Κουκούσης
Θέλει «σπρώξιμο» στην αρχή η Ισπανία

bet365

Με την ήττα από την Κροατία οι Ισπανοί συνέχισαν μια παράδοση που τους θέλει τα τελευταία χρόνια να μην ξεκινάνε καλά τις διοργανώσεις.

Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο που λέμε και στην Ελλάδα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων για την παρέα του Πάου Γκασόλ το πρόσημο είναι θετικό στο τέλος κάθε τουρνουά, αλλά στην αρχή πάντα δυσκολεύεται. Αυτή τη φορά την... πάτησε από την Κροατία στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά όπως θα θυμηθούμε παρέα μάλλον είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις.

Το περυσινό Ευρωμπάσκετ η Ισπανία είχε χάσει στην πρεμιέρα από τη Σερβία 80-70 με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ) να της κάνει μεγάλη ζημιά. Ηττήθηκε και από την Ιταλία 105-98, αφού δεν μπόρεσε να κάνει καλά τον Ντανίλο Γκαλινάρι (29 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και τον Μάρκο Μπελινέλι (27 πόντοι, 7/9 τρίποντα, 7 ασίστ), ενώ κέρδισε με την ψυχή στο στόμα 77-76 τη Γερμανία. Παρόλα αυτά στο τέλος στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο κόντεψε να χάσει από τη Μεγάλη Βρετανία (την κέρδισε 79-78) του εκπληκτικού Λούολ Ντενγκ (26 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και αμέσως μετά ηττήθηκε από τη Ρωσία 77-74 καθώς ο Βιτάλι Φριτζόν (24 πόντοι) διέλυσε κάθε αμυντικό της σύστημα και από τη Βραζιλία 88-82 με τον Λεάντρο Μπαρμπόσα να φορτώνει το καλάθι της με 23 πόντους. Τερμάτισε 3η στον όμιλο όμως έφτασε μέχρι τον τελικό και κοίταξε στα μάτια τις ΗΠΑ.

Στο Ευρωμπάσκετ το 2009 είχε πέσει πάλι θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα χάνοντας από τη Σερβία 66-57 χάρη σε 17 πόντους του Νέναντ Κρίστιτς. Τα βρήκε σκούρα με τη Μεγάλη Βρετανία την οποία κέρδισε 84-76 αλλά και με τη Σλοβενία λυγίζοντας την αντίσταση της στην παράταση με 90-84. Στην πρεμιέρα της 2ης φάσης των ομίλων έχασε 63-60 από την Τουρκία αλλά από εκεί και πέρα πήρε μπροστά και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οπότε όσο η διοργάνωση θα προχωράει λογικά οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο θα παρουσιάσουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

 

Τελευταία Νέα