«Χρυσή» στις καρδιές μας!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Χρυσή» στις καρδιές μας!

bet365

Τι κι αν η Μαρντινί Γιουσρά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις καρδιές των 20 ανθρώπων που έσωσε από βέβαιο πνιγμό και όχι μόνο!

Η 18χρονη Σύρια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Έτσι, με την αδελφή της Σάρα πέρασαν μέσω Λιβάνου στην Τουρκία. Από εκεί, επιβιβάστηκαν μαζί με 20 ακόμη άτομα σε μία βάρκα, η οποία είχε χωρητικότητα έξι ατόμων, με προορισμό τη Λέσβο.

Μόλις μισή ώρα μετά τον απόπλου η μηχανή παρουσίασε βλάβη. Τότε, οι δύο αδελφές, οι οποίες ήταν κολυμβήτριες στη Δαμασκό, όπου ζούσαν με δύο ακόμη άτομα βούτηξαν στη θάλασσα και κατάφεραν να τραβήξουν τη βάρκα έως τα παράλια του νησιού.

«Μόνο εμείς οι τέσσερις ξέραμε κολύμπι. Με το ένα χέρι κρατούσα το σχοινί της βάρκας και με το άλλο, και τα δύο μου πόδια έδινα την ώθηση. Ήμουν για τρεισήμισι ώρες μέσα στο κρύο νερό. Το σώμα σου είναι σχεδόν τελειωμένο. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω όλο αυτό...», ανακαλεί η Γιουσρά, η οποία θυμάμαι ότι προσπαθούσε να χαμογελά προκειμένου να μην πανικοβληθούν οι επιβαίνοντες της βάρκας.

Στη συνέχεια η νεαρή κοπέλα κατευθύνθηκε στα Σκόπια και από εκεί πέρασε σε Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία για να καταλήξει στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα της Σπαντάου '04.

Έκτοτε προπονήθηκε σκληρά προκειμένου να κάνει «Όλους τους πρόσφυγες περήφανους», όπως είχε πει στην παρουσίαση της ομάδας των προσφύγων.

 

Τελευταία Νέα