Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

bet365

Με αντεπίθεση στο φινάλε και δύο γκολ στο τελευταίο 1΄20'', η Εθνική πόλο... γύρισε το ματς με την Ιαπωνία, κέρδισε με 8-7 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Την ημέρα της «μαύρης» επετείου για την Ιαπωνία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του πόλο κατάφερε να προκαλέσει πανωλεθρία στην ομάδα του Ανατέλλοντος Ηλίου, κατακτώντας τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα.

Πριν από 71 χρόνια η πρώτη ατομική βόμβα με το χαριτωμένο όνομα «Little boy», απελευθερώθηκε πάνω από τους αιθέρες της Χιροσίμα από το πλήρωμα του Enola Gay, του οποίου κυβερνήτης ήταν ο Πολ Τίμπετς (ο οποίος είχε επιλέξει να δώσει το όνομα της μητέρα του στο βομβαρδιστικό) σκορπώντας το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

Ίσως η ομάδα του Ομότο να είχε έναν λόγο παραπάνω για την κατάκτηση της νίκης απόψε κόντρα στην εθνικής μας, όμως ευτυχώς για τους διεθνείς μας δεν τα κατάφερε. Έτσι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς, με το παιχνίδι μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας και Αυστραλίας να εκκρεμεί.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είχαν αναμετρηθεί στις 21 Ιουνίου στο πλαίσιο του Σούπερ Φάιναλ του World League, με την Ελλάδα να κατακτά τη νίκη με 15-7 στο πρώτο ματς του ομίλου τότε!

Σε ότι αφορά στο ματς αναγνωριστικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το πρώτο οκτάλεπτο, με την εθνική μας να μην χάνει ωστόσο ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα κενά στην πολύ καλή άμυνα της Ιαπωνίας, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 με τους Αφρουδακη και Βλαχόπουλου.

Η τακτική της ομάδας της Ιαπωνίας να κρατήσει μακριά από την εστία της την εθνική μας απέδωσε, αφού κατάφεραν ακόμη και να προπορευτούν στο σκορ με 2-3. Ο καλός άγγελος της ομάδας, Άγγελος Βλαχόπουλος δείχνοντας απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στον αγκώνα, πέτυχε δύο γκολ σε καίριες στιγμές βάζοντας μπροστά την εθνική μας με 4-3.

Τραγική εμφάνιση για τους διεθνείς μας στο τρίτο οκτάλεπτο οι οποίοι έπαθαν μπλακ άουτ, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά! Έτσι, οι Ιάπωνες κατάφεραν από το 4-4 να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να αυξήσουν τη διαφορά σε 4-7.

Ευτυχώς έστω και την ύστατη στιγμή οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξύπνησαν και δείχνοντας το παλιό καλό πρόσωπο της ομάδας έφτασαν στη νίκη. Με σφικτή άμυνα και λειτουργική επίθεση κατάφεραν, αιφνιδίασαν τους Ιάπωνες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 0-4, 4-0
Eλλάδα: Αφρουδάκης 1, Βλαχόπουλος 3, Φουντούλης 1, Ποντικέας 1, Κολόμβος 1, Μυλωνάκης 1
Ιαπωνία: Τακέι 2, Αράι 2, Οκάβα 2, Γιασούντα 1

 

Τελευταία Νέα