Οικογενειακή υπόθεση

Gazzetta team
Οικογενειακή υπόθεση

bet365

Τη λίστα των 128 αθλητών και αθλητριών από 63 χώρες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά ταεκβοντό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία (WTF).

Στη διοργάνωση που αρχίζει στις 17 Αυγούστου και ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου, συμμετέχουν οκτώ κάτοχοι χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, δύο δίδυμες αδελφές, δύο αδελφές, ένα ζευγάρι στη ζωή, μια θεία και ένας ανηψιός! Επτά χώρες και συγκεκριμένα Αρούμπα, Λευκορωσία, Πράσινο Ακρωτήρι, Δημοκρατία Κονγκό, Μολδαβία, Μογγολία και Τόνγκα κάνουν ντεμπούτο σε Ολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό.


Στην κατηγορία των γυναικών, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Κινέζα Γινγκγιου "Τζόι" Βου, η οποία θα διεκδικήσει το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -49 κιλών, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν σε οποιαδήποτε κατηγορία σωματικού βάρους. Η Βου, το 2003, πέντε χρόνια δηλαδή πριν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο, είχε ένα μικρό ρόλο σε κινεζική ταινία με τον τίτλο «Taekwondo», όπου σύμφωνα με το σενάριο κατακτούσε την πρώτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα το έχει πετύχει δύο φορές και, αν το καταφέρει και στο Ρίο, τότε θα γράψει ιστορία στο άθλημα.

Στους άνδρες, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο 37χρονος Στίβεν Λόπεζ (ΗΠΑ). Πρόκειται για ένα πραγματικό μύθο στο ταεκβοντό. Κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ το 2000, ένα δεύτερο χρυσό στην Αθήνα το 2004 και χάλκινο στο Πεκίνο το 2008. Με τη συμμετοχή του στο Ρίο θα γράψει ιστορία, αφού θα γίνει ο πρώτος αθλητής που θα έχει συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός των Βου και Λόπεζ, οι πρώην «χρυσοί» Ολυμπιονίκες που θα βρεθούν στο Ρίο είναι οι: Ντονγκ-Μιν Τσα (Κορέα, Πεκίνο 2008), Μαρία Εσπινόζα (Μεξικό, Πεκίνο 2008), Ζοέλ Γκονζάλες Μπονίγια (Ισπανία, Λονδίνο 2012), Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία, Λονδίνο 2012), Μίλιτσα Μάντιτς (Σερβία, Λονδίνο 2012), Σερβέτ Ταζεγκιούλ (Τουρκία, Λονδίνο 2012).

Το Ολυμπιακό ταεκβοντό, όμως, αποτελεί και οικογενειακή υπόθεση. Οι δίδυμες αδελφές Ζανίνοβιτς, Άνα και Λουσίγια, θα συμμετάσχουν στο Ρίο, όπως και οι αδελφές Καρολίν και Κάρμεν Μάρτον από την Αυστραλία.

Δίπλα στην Κάρμεν θα βρεθεί ο σύζυγός της Σαφάν Χαλίλ (-58κ.), ενώ και οι τρεις αθλητές της Αυστραλίας θα έχουν προπονητή τον Αλί Χαλίλ, αδελφό του Σαφάν. Όσον αφορά στη Σαμάνθα Κάσμαν από την Παπούα Νέα Γουϊνέα (+67κ.), θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς μαζί με τον ανηψιό της, Μαξεμίλιον Κάσμαν, που αγωνίζεται στα -68 κιλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα