Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στο Ρίο! (pics)

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στο Ρίο! (pics)

Tα κρούσματα κλοπών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο Ρίο ντε Ζανέιρο ακόμα και σε προστατευόμενους χώρους όπως το Βασικό Κέντρο Τύπου. ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Δύσκολη είναι η ζωή των δημοσιογράφων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς εκτός το να κάνουν καλά τη δουλειά τους, πρέπει να προσέχουν διαρκώς τα προσωπικά τους αντικείμενα. Για τους φωτογράφους ο «πονοκέφαλος» είναι μεγαλύτερος καθώς έχουν περισσότερο και φυσικά πιο ακριβό εξοπλισμό.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό της Πέμπτης, όταν είχε ενημερωτική συνάντηση η Ενωση Ευρωπαίων Φωτορεπόρτερ και την ώρα που μιλούσαν, κάποιοι επιτήδειοι πήραν από την ίδια αίθουσα, επτά πανάκριβες φωτογραφικές μηχανές.

Η κλοπή αποκτά μεγαλύτερη διάσταση επειδή έγινε μέσα στο Κέντρο Τύπου που είναι προστατευλόμενος χώρος και δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο όσοι κατέχουν τη σχετική διαπίστευση. Ολοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι «ελαφροχέρηδες» κάποιοι από το προσωπικό που εργάζεται στο Κέντρο Τύπου.

Η Οργανωτική Επιτροπή το μόνο που κάνει είναι να αφήνει... ραβασάκι με τη σχετική ειδοποίηση πάνω στον εξοπλισμό σου, αν για παράδειγμα αφήσεις για λίγο τον υπολογιστή ή τη φωτογραφική για να πας τουαλέτα...