Με 5 νέα αθλήματα στο Τόκιο, σέρφινγκ, σκέιτμπορντ και καράτε

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Με 5 νέα αθλήματα στο Τόκιο, σέρφινγκ, σκέιτμπορντ και καράτε

bet365

Η ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίας στο Ρίο και αποφάσισε ομόφωνα την εισαγωγή 5 νέων αθλημάτων στο ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο το 2020

Η ολομέλεια της ΔΟΕ ουσιαστικά επικύρωσε ομόφωνα τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει από τον Ιούνιο η εκτελεστική επιτροπή. Το καράτε, το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ, το μπέιζμπολ/σόφτμπολ και η αθλητική αναρρίχηση είναι τα αθλήματα, τα οποία θα ενταχθούν στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Το καράτε και το μπέιζμπολ είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ τα υπόλοιπα μπήκαν στο πρόγραμμα με στόχο να προσελκύσουν νεότερες ηλικίες.


Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της ΔΟΕ, κάθε διοργανώτρια χώρα έχει τη δυνατότητα να προτείνει αθλήματα που θα ήθελε να προστεθούν στον «πυρήνα» των 28 Ολυμπιακών σπορ. Εφόσον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφωνήσει, τα αθλήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, χωρίς να αποτελούν «μόνιμο» κομμάτι των Αγώνων.

«Θέλουμε η νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Με τις πολλές επιλογές που έχουν οι νέοι σήμερα, δεν περιμένουμε να έρθουν αυτόματα κοντά μας. Πρέπει εμείς να πάμε σε εκείνους. Στο σύνολο τους τα πέντε αθλήματα είναι ένα καινοτόμος συνδυασμός για την καθιέρωση αθλημάτων που αφορούν τη νεολαία και είναι δημοφιλή στην Ιαπωνία και τα οποία θα προσθέσουν στην κληρονομιά των Αγώνων του Τόκιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

 

Τελευταία Νέα