Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις των Ελλήνων στιβικών

Gazzetta team
Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις των Ελλήνων στιβικών

bet365

Από το Λιβίνιο της Ιταλίας με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα προκειμένου να ...κάνει βαλίτσες, για το Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ταξίδεψε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος θα μετάσχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο έμπειρος βαδιστής έχει κάθε λόγο να σκέφτεται θετικά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, δεδομένου του ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών.

«Η προετοιμασία στην Ιταλία πήγε πολύ καλά. Για ένα μήνα έκανα κοινή προπόνηση με αθλητές υψηλού επιπέδου. Με βαδιστές, που θα κυνηγήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς», είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε:«Δουλέψαμε τρία χρόνια για αυτή τη διοργάνωση.

Είμαι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρω να έχω ένα καλό πλασάρισμα. Οπως και στο Λονδίνο έτσι και στο Ρίο θα αγωνιστώ τόσο στα 20χλμ βάδην όσο και στα 50χλμ βάδην. Στόχος να πάω καλύτερα από το 2012», είπε.

Στο γκρουπ των αθλητών που ξεκίνησαν σήμερα το ταξίδι τους για το Ρίο είναι και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής του ύψους θα επιδιώξει για μια ακόμη φορά να βρεθεί σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. «Είμαι καλά, καλύτερα από ότι ήμουν στο Αμστερνταμ. Σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Βασικός στόχος να βρεθώ στον τελικό και εκεί να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση», είπε.

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση και την έκτη θέση στο Αμστερνταμ, η Ράνια Ρεμπούλη είναι έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και στο Ρίο, στο Μαραθώνιο. «Στόχος μου είναι το πανελλήνιο ρεκόρ (2.33.40), επίδοση που αν καταφέρω να σημειώσω θα μου δώσει και καλό πλασάρισμα. Δουλέψαμε όλο αυτό τον καιρό για να είμαστε έτοιμοι.

Εκανα προπόνηση στη Ρόδο στις δύο το μεσημέρι για να προσαρμοστώ στις συνθήκες. Ότι δουλειά ήταν να γίνει έγινε. Τώρα είναι ο αγώνας. Ο καιρός, η διαδρομή και το πως θα είμαι εγω, θα κρίνουν το αποτέλεσμα», είπε η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή.

Στόχος της Σοφίας Υφαντίδου στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να ολοκληρώσει τον αγώνα και αν είναι δυνατόν με μια επίδοση στο ατομικό της ρεκόρ.

«Πρώτος στόχος να ολοκληρώσω τον αγώνα μου. Να γράψει το όνομα μου σε μία ακόμη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αν είμαι καλά θα κυνηγήσω και νέο ρεκόρ. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βελτιώσω την επίδοση μου στον ακοντισμό, που από το 2012 είναι ολυμπιακό ρεκόρ», είπε η Υφαντίδου.

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι έτοιμη να ζήσει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. «Είμαι έτοιμη να ζήσω το όνειρο όλων των αθλητών. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ, που μπορεί να μου δώσει μία θέση στον τελικό», είπε η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου

Για το Ρίο αναχώρησαν ακόμη σήμερα η Λίλη Αλεξούλη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Σοφία Ρήγα και ο Μίλτος Τεντόγλου.

 

Τελευταία Νέα