Mamma mia!

Gazzetta team
Mamma mia!

bet365

Οι περισσότερες αθλήτριες εγκαταλείπουν την ενεργό δράση σχεδόν ταυτόχρονα με το δώρο της μητρότητας.

Υπάρχουν αρκετές, ωστόσο, που συνεχίζουν μέχρι να συμπληρώσουν το -διαφορετικό ανά περίσταση- όριο ηλικίας. Πάντως, μητέρα δύο παιδιών και πρωταθλήτρια του Στίβου στα 40 δύσκολο να φανταστεί κανείς.

Η Τζο Πάβεϊ κατέρριψε τους νόμους της λογικής, όταν έφτασε το απόγειο της καριέρας της το 2014, όταν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10χλμ με τη Μεγάλη Βρετανία. Ηταν ήδη 40 ετών ενώ πριν από δέκα μήνες είχε γεννήσει την κόρη της!

Δεν πρόκειται, ασφαλώς, για κάποια άγνωστη αθλήτρια. Η Πάβεϊ που τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 43, θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αριθμός ρεκόρ για τον βρετανικό στίβο. Πιο κοντά στο μετάλλιο έφτασε πριν από 12 χρόνια στην Αθήνα, όταν κατετάγη 5η στα 5χλμ. Αμέσως μετά τους Αγώνες του Πεκίνου γέννησε τον γιό της Τζέικομπ (2009) και έναν χρόνο μετά το Λονδίνο την κόρη της Εμιλι (2013).


Πώς τα καταφέρνει; «Οι ανάγκες των παιδιών αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία κι έτσι διαφοροποιείται ο τρόπος που μπορούμε να προπονηθούμε οικογενειακώς. Στην αρχή έπαιρνα το ποδήλατο ο σύζυγός μου με τον Τζέικομπ στην πλάτη. Τώρα, έχει στην πλάτη του την κόρη μας, αφού ο γιος μου παίρνει το δικό του ποδήλατο και με ακολουθεί!» εξηγεί η Πάβεϊ που γεννήθηκε στο Ντέβον ως Τζο Ντέιβις.

Πήρε το όνομα του συζύγου και προπονητή της, Γκάβιν Πάβεϊ, με τον οποίο είναι μαζί τα τελευταία 25 χρόνια. «Η πρόκριση στο Ρίο με έκανε χαρούμενη και στην προσωπική μου ζωή. Νιώθω απόλυτα ισορροπημένη και γι΄αυτό απολαμβάνω περισσότερο το τρέξιμο».

Το γεγονός ότι έλαμψε μετά τα 40, αφού το χρυσό μετάλλιο το 2014 ήταν η πρώτη της μεγάλη διάκριση, ήταν η αιτία που τής κόλλησε το παρατσούκλι «Σούπερ μαμά»! Η πρόκριση στο Ρίο εξασφαλίστηκε μέσα από τα βρετανικά trials κι αυτό σημαίνει de facto πως δεν υπάρχει καμία καλύτερή της στα 10.000 μέτρα. Συνεπώς και στη Βραζιλία, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

«Σίγουρα είναι φοβερά δύσκολο, αλλά όταν βρίσκεσαι στην αφετηρία πάντα ξέρεις ότι όλα είναι πιθανά» λέει η Πάβει κι όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια διευκρίνισε ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση.

«Ρεαλιστικά, θα σκεφτόμουν ότι μετά το Ρίο θα απόχωρήσω. Ομως, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα έχω χάσει τη διάθεση μου να παλέψω, να κάνω μια ακόμα προσπάθεια».

Η λογική λοιπόν «λέει» ότι το Ρίο θα είναι η πέμπτη και τελευταία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων στην οποία θα συμμετάσχει. Πότε, όμως, άκουσε η «Σούπερ Μαμά» τη... φωνή της λογικής;

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα