Πόρτα από το CAS και στους κωπηλάτες

Gazzetta team
Πόρτα από το CAS και στους κωπηλάτες

bet365

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει 17 Ρώσοι ποδηλάτες για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

To CAS, το οποίο εδρεύει προσωρινά στο Ρίο για το διάστημα των Αγώνων και έχει οριστεί από τη ΔΟΕ υπεύθυνο για τα νομικά θέματα άναψε κόκκινο φως στους 17 Ρώσους κωπηλάτες.

Έπειτα από τις αποκαλύψεις για συστηματικό ντόπινγκ που ήρθαν στην επιφάνεια από την έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής με επικεφαλής τον Καναδό νομικό Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, η ΔΟΕ αποφάσισε ότι κάθε διεθνής ομοσπονδία ανά άθλημα, θα αποφασίσει για την συμμετοχή Ρώσων αθλητών στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός αθλητή είναι να μην έχει εμπλακεί στο παρελθόν με υποθέσεις ντόπινγκ.

Το πρώτο «χτύπημα» του CAS, για τους Ρώσους ήταν στις 21 Ιουλίου και αφορούσε στην απόρριψη της έφεσης 67 αθλητών του στίβου από την Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι η μοναδική εκπρόσωπος της αθλητικής υπερδύναμης στον κλασσικό αθλητισμό, θα είναι η άλτρια του μήκους, Ντάρια Κλίσινα, η οποία ζει στην Φλώριδα και υποβάλεται συστηματικά σε αξιόπιστους ελέγχους ντόπινγκ.

 

Τελευταία Νέα