Και τη «ρουφιάνα» αγάπησαν...

Και τη «ρουφιάνα» αγάπησαν...

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη κανείς, λέει η λαϊκή ρήση, η οποία στην περίπτωση της Γιούλια Στεπάνοβα ευτυχώς δεν ισχύει, αφού συλλέγονται υπογραφές προκειμένου να αγωνιστεί στο Ρίο. 

Η Ρωσίδα δρομέας των 800μ., είναι η αθλήτρια που έδωσε πληροφορίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες περί συστηματικού ντόπινγκ στη χώρα της.

Η αθλήτρια η οποία αυτή τη στιγμή είναι «επικηρυγμένη» στη Ρωσία, έχει διαφύγει με τον σύζυγο της Βιτάλι Στεπάνοφ και βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στις ΗΠΑ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ έλαβε μέρος ως ουδέτερη αθλήτρια.

Έτσι, αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα change.org «τρέχει» συλλογή υπογραφών προκειμένου η ΔΟΕ να της επιτρέψει να αγωνιστεί στο Ρίο. 

Μάλιστα, σε διάστημα μικρότερο των τριών ημερών έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50.000 υπογραφές. 

Η απόφαση να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει θορυβήσει και τον WADA, ο οποίος τονίζει ότι «ανησυχεί για το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω για όποιον αποφασίσει στο μέλλον να δώσει αντίστοιχες πληροφορίες».