Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Φέντερερ!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Φέντερερ!

Με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε πως θα απέχει απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Χάνει και το US Open.  

Το απόγευμα της Τρίτης (26/7) έγινε γνωστό πως ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στους Αγώνες του Ρίο, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Όπως γνωστοποίησε ο Ελβετός τενίστας μέσω facebook, θα απουσιάσει όχι μόνο απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από κάθε αγωνιστική υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2016.

Αναλυτικά το μήνυμά του για την απόσυρση απ’ το Ρίο:

«Αγαπητοί οπαδοί,

είμαι πολύ απογοητευμένος να ανακοινώσω ότι δεν θα μπορέσω να δώσω εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πως θα χάσω το υπόλοιπο της σεζόν. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους, αφού μίλησα με τους γιατρούς και την ομάδα μου, πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να σταματήσω εδώ την πορεία μου για το 2016, καθώς χρειάζομαι εντατική αποκατάσταση μετά το χειρουργείο μου στο γόνατο νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οι γιατροί με συμβούλεψαν πως αν θέλω να παίξω στο ATP χωρίς τραυματισμούς για τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που θέλω να κάνω, πρέπει να δώσω στο γόνατο και σε όλο μου το σώμα τον κατάλληλο χρόνο ώστε να επανέλθει πλήρως. Είναι σκληρό να χάνω το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως, κρατάω πως η εμπειρία αυτή με έκανε να καταλάβω πόσο τυχερός ήμουν σε όλη την καριέρα μου, που δεν βίωσα παρά λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τέννις, τον ανταγωνισμό, τα τουρνουά και φυσικά για τους οπαδούς, μένει ανέγγιχτη. Έχω το ίδιο κίνητρο, όπως πάντα και σκοπεύω να διαθέσω όλη μου την ενέργεια στο να επανέλθω δυνατός, υγιής και σε φόρμα ώστε να αγωνιστώ επιθετικά το 2017.

Ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξη».