Πρόταση για ανεξάρτητη αρχή αντί-ντόπινγκ ο Πούτιν

Πρόταση για ανεξάρτητη αρχή αντί-ντόπινγκ ο Πούτιν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, τονίζοντας με νόημα τη λέξη «ανεξάρτητη», ζήτησε επιτροπή αντί-ντόπινγκ από τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και τόνισε ότι το εθνικό πλάνο είναι η μάχη κατά της φαρμακοδιέγερσης.  

Το σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία συνεχίζει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την ομάδα του Στίβου να αποκλείεται οριστικά από τους Αγώνες στο Ρίο και τη WADA να ζητάει, μετά την αποκάλυψη των ευρημάτων της, αποκλεισμό για όλη τη ρωσική αποστολή. Ο πρόεδρος Πούτιν τοποθετήθηκε για το θέμα, ζητώντας ανεξάρτητη επιτροπή και τονίζοντας πως δεν υπάρχει θέση για ντόπινγκ στον αθλητισμό. 

«Θα ήταν λογικό η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή να προτείνει την δημιουργία μιας ανεξάρτητης,θέλω να το τονίσω, ανεξάρτητης δημόσιας επιτροπής, η οποία, εκτός των Ρώσων ειδικών, θα περιλαμβάνει ξένους επιστήμονες, στο πεδίο των φαρμάκων και της νομοθεσίας, όπως και δημόσια πρόσωπα και γνωστές αθλητικές προσωπικότητες.

 Ο αυστηρός έλεγχος της αποτελεσματικής εκτέλεσης του εθνικού πλάνου για τη μάχη κατά του ντόπινγκ», τόνισε και πρόσθεσε ότι στόχος της επιτροπής πρέπει να είναι  ο έλεγχος για το αν το εθνικό πλάνο καταπολέμησης του ντόπινγκ εκτελείται σωστά. Στη συνέχεια τόνισε πως: «Δεν υπάρχει χώρος για ντόπινγκ στον αθλητισμό» και κάλεσε τη χώρα του να συνεργαστεί στενότερα με τη ΔΟΕ και τη WADA.