«Καίει» τη Ρωσία η WΑDA!

Gazzetta team
«Καίει» τη Ρωσία η WΑDA!

bet365

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντί-ντόπινγκ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο, δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα της έρευνάς του, παρουσιάζοντας συγκάλυψη από τις ρωσικές αρχές και δείχνοντας ότι ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από το Ρίο είναι πολύ πιθανός.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε η WADA, η Ρωσία συγκάλυπτε συστηματικά όλες τις περιπτώσεις ντόπινγκ από το 2011 και έπειτα, ενώ το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας ήταν εκείνο που χρηματοδοτούσε τα προγράμματα. Εκτός από το Υπουργείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός εξαπέλυσε κατηγορίες και τις μυστικές υπηρεσίες, τονίζοντας πως εκείνες ήταν υπεύθυνες για την αλλοίωση των δειγμάτων ούρων των αθλητών. Η διαδικασία προέβλεπε παγωμένα «καθαρά» ούρα να αντικαθιστούν εκείνα που είχαν δοθεί μετά τους αγώνες, μετά από εφόδους στα εργαστήρια πριν τους ελέγχους!

Ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής αντί-ντόπινγκ, Γκριγκόρι Ροτσένκοφ έκανε την αρχή αποκαλύπτοντας για τους ντοπαρισμένους Ρώσους αθλητές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι και μόνο μέσα στο 2015, η WADA κάνει λόγο για 312 αλλοιωμένα αποτελέσματα! Ο Καναδός δικηγόρος Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν, ο οποίος ως μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής του Οργανισμού βοήθησε στο να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, τόνισε ότι το Υπουργείο ήταν εκείνο που έπαιξε ρόλο επιβλέποντα σε όλη την διαδικασία. Υποστήριξε ότι αυτή ξεκίνησε το 2011 και κράτησε μέχρι το 2014 και η συγκάλυψη έλαβε χώρα, εκτός από τους Αγώνες του Σότσι, σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Στίβου του 2013, η Πανεπιστημιάδα της ίδιας χρονιάς, το Παγκόσμιο κολύμβησης του 2015 και στην προετοιμασία για τους Αγώνες του 2012.

Η ομάδα του στίβου έχει ήδη αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και πλέον, με τις νέες αποκαλύψεις, είναι πιθανόν να αποκλειστούν όλοι οι Ρώσοι. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, υποστήριξε τα ευρήματα αποτελούν: «σοκαριστική και χωρίς προηγούμενο επίθεση στην ακεραιότητα του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων», ενώ πρόσθεσε: «Η ΔΟΕ θα μελετήσει τώρα προσεκτικά τις περίπλοκες και λεπτομερείς καταγγελίες, ιδίως όσον αφορά το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού. Η ΔΟΕ δεν θα διστάσει να λάβει τις σκληρότερες διαθέσιμες κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε εμπλεκόμενου ατόμου ή οργανισμού». Ο Μπαχ αποκάλυψε ότι εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα συνεδριάσει τηλεφωνικά, προκειμένου να αποφασίσει πως θα πορευτεί, με τον αποκλεισμό να είναι προ των πυλών...

 

Τελευταία Νέα