Παραιτείται, αλλά μένει ο Μαρινάκης!

Παραιτείται, αλλά μένει ο Μαρινάκης!

Gazzetta team
Παραιτείται, αλλά μένει ο Μαρινάκης!

bet365

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο παγκόσμιο συνέδριο οπαδών του Ολυμπιακού, θα παραιτηθεί τυπικά από πρόεδρος της ομάδας, αλλά θα συνεχίσει επικεφαλής. Αιτία ο νέος αθλητικός νόμος!

Τυπική παραίτηση Μαρινάκη

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και το νταμπλ του Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης... τάραξε τα νερά, λέγοντας στο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων της ομάδας ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ! Η δήλωσή του προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο στην εταιρεία.

Θα παραμείνει δηλαδή βασικός μέτοχος και επικεφαλής της ΠΑΕ, απλά δεν θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου. Η αιτία είναι ο νέος αθλητικός νόμος και οι σχέσεις των ομάδων με τους οπαδούς. Αν η ΠΑΕ αναγνωρίσει τις λέσχες φιλάθλων, τότε ο πρόεδρος θα έχει ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που προκληθούν επεισόδια.

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει τυχόν μπλεξίματα που θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα, πήρε την απόφαση αυτή, έτσι ώστε να συνεχίσει να συμβάλλει στο σύλλογο χωρίς επιπλοκές. Η απόφασή του φέρεται να είναι ειλημμένη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει.
«Τερατούργημα ο αθλητικός νόμος»
Μιλώντας στο 5ο παγκόσμιο συνέδριο οργανωμένων της Θύρας 7 είπε: «Ο αθλητικός νόμος είναι τερατούργημα. Και προβλέπει με τρόπο παράλογο ποινικές ευθύνες για το παραμικρό στους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των ΠΑΕ. Εγώ όμως θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή και να παλεύω καθημερινά για τον Ολυμπιακό.
Δεν κολλάω λοιπόν στις τυπικότητες και δεν θέλω να ζω με την αγωνία του νόμου-τερατούργημα. Έτσι, σκέφτηκα να παραιτηθώ για τυπικούς λόγους και το λέω πρώτη φορά εδώ σε σάς.Η παραίτηση όπως καταλαβαίνετε θα είναι απόλυτα τυπική και το ξεκαθαρίζω για να μην βγει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του... Εγώ θα είμαι εδώ, κάθε μέρα και όλη μέρα, ακόμα πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Πάντα στην πρώτη γραμμή!».
Η ανακοίνωση των οργανωμένων
Στο παγκόσμιο συνέδριο έλαβαν μέρος 127 Σύνδεσμοι. Υπήρξε δε και ανακοίνωση από πλευράς των οργανωμένων που ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 που έλαβε μέρος στο γήπεδο των τίτλων, το Καραϊσκάκη. Το κλίμα μετά και την κατάκτηση και του Κυπέλλου ήταν άκρως πανηγυρικό και οι συνδεσμίτες είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν κυρίως με την νόμιμη λειτουργία των συνδέσμων και την όσο το δυνατόν καλύτερη περιφρούρηση του χώρου τους. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν 127 σύνδεσμοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αντιπροσωπεύοντας πάνω από 20.000 μέλη.

Οι συνδεσμίτες ενημερώθηκαν και ανέλαβαν την υποχρέωση να μεταφέρουν στα μέλη τους , για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερασιτέχνη, από τον πρόεδρο του Μιχάλη Κουντούρη , όλη την αλήθεια γύρω από την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, όσο και για το πως και ποιοι δημιούργησαν τα υπέρογκα χρέη που έφεραν τον σύλλογο στο χείλος της καταστροφής.

Αποφασίστηκε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια προσέγγισης τους μήπως , έστω και την τελευταία στιγμή αναλάβουν μέρος των υποχρεώσεων που εκείνοι δημιούργησαν και λυθεί το όλο θέμα «οικογενειακά».

Υ.Γ. Η είδηση της ημέρας βγήκε από το στόμα του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, που έδωσε και φέτος το παρών. Για τους άλλους η είδηση είναι ότι «παραιτείται». Για μας ότι είναι ακόμη πιο κοντά και πιο δυνατός από ποτέ δίπλα στον Ολυμπιακό μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα