Μια θριαμβευτική χρονιά! (vids)

Μια θριαμβευτική χρονιά! (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Μια θριαμβευτική χρονιά! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός τα σάρωσε όλα φέτος και το gazzetta.gr καταγράφει τις καλύτερες του στιγμές μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον σε επίσημα παιχνίδια, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έχασε σε λεπτομέρειες προκρίσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες.

Σίγουρα, ο τελικός με τον Ατρόμητο και η κατάκτηση του Κυπέλλου που σημαίνει και νταμπλ για τον Ολυμπιακό είναι μέσα στα φετινά highlights των Πειραιωτών. Όμως, το gazzetta.gr εκτός από τον τελικό του ΟΑΚΑ καταγράφει τις 7 καλύτερες φετινές στιγμές των «ερυθρόλευκων» σε όλες τις διοργανώσεις με τις περισσότερες να είναι στην Ευρώπη! Ας πάμε όμως να τις δούμε χρονολογικά...

Ετσι, νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε!

Η πρώτη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2011-12, σημειώθηκε στο «Καραϊσκάκης» στις 19 Οκτωβρίου 2011 με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γερμανίας (πέρσι και φέτος), Ντόρτμουντ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-1 χάρη σε γκολ του Χολέμπας στο 8', του Τζιμπούρ στο 40΄ και του Μοντέστο στο 79΄. Οι Γερμανοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λεβαντόφσκι (26'). Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το σύνθημα που ακούστηκε στο Φάληρο με... πολιτικό περιεχόμενο: «Ετσι, γαμ... αυτοί που σας χρωστάνε»!

Αλώνοντας τη Μασσαλία

Η αμέσως επόμενη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού ήταν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μια αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων φιλοξενήθηκε στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ και έφυγε με το διπλό χάρη σε τέρμα του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82'!

Φινάλε με ψηλά το κεφάλι

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη επί της Αρσεναλ και μη νίκη της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν των Λονδρέζων με 3-1. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Τζιμπούρ (16'), Φουστέρ (36') και Μοντέστο (88'), ενώ προηγουμένως ο Μπεναγιούν είχε μειώσει σε 2-1 στην έναρξη της επανάληψης.

Ομως, ο Ολυμπιακός δεν πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η Μαρσέιγ έκανε κάνει την ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στη Γερμανία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι με 9 βαθμούς κατέληξαν τρίτοι και συνέχισαν στο Europa League.

Με δύο στην Τούμπα, στο -2!

Μια από τις καλύτερες φετινές στιγμές του Ολυμπιακού ήταν στην Τούμπα για τη Super League. Οι Πειραιώτες στις 5 Φεβρουαρίου του 2012 πέρασαν σαν σίφουνας από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-0. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε γνώριζε την γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά και η νίκη ήταν μονόδρομος για να φτάσει στο -2 από τους πράσινους. Αυτό και έγινε! Ο Ολυμπιακός καθάρισε στην Τούμπα στο πρώτο εικοσάλεπτο με τέρματα του Αμπντούν (5') και του Μιραλάς (18'), σε μια από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις του.

Ζεστάθηκε και ερωτεύτηκε στη Μόσχα

Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ... υποβιβάστηκε στο Europa League και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ρούμπιν Καζάν. Το πρώτο ματς διεξήχθη στη Μόσχα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και την θερμοκρασία να φτάνει στο -15 και για αυτό το λόγο έγινε... πρωί! Ομως, οι ερυθρόλευκοι ζεστάθηκαν για τα καλά με το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 71' και δύο λεπτά αργότερα με την απόκρουση πέναλτι του Κάρολ, πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0.

Δεν καταλαβαίνει από κρύο...

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τους Ρώσους και βρήκε στο δρόμο του, τους Ουκρανούς της Μέταλιστ για τους «16» του Europa League! Το πρώτο ματς ήταν και πάλι εκτός έδρας στις 8 Μαρτίου στο Χάρκοβο. Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν από την Ουκρανία με το διπλό με γκολ και πάλι του Φουστέρ (51')! Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα της Μέταλιστ, η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αλλά και η πέμπτη συνεχόμενη. Ομως, η ήττα με 2-1 στο «Καραϊσκάκης» του στέρησε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάει ψηλά στην διοργάνωση!

Θρύλος 7 αστέρων!

Τέλος, η έβδομη φετινή καλύτερη στιγμή των Πειραιωτών ήταν η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο με 7-2! Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-0 (13' Ναβάρο, 16' Ροτζέιρο), όμως, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε έξι τέρματα ( 20', 51' 70' Μιραλάς πεν., 49' Τζιμπούρ, 53' Ορμπάιθ, 80' Φουστέρ). Αξιοσημείωτο είναι πως εκείνη την αγωνιστική, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης ήταν οι πρωταθλητές του δεύτερου γύρου στη Super League καθώς είχαν τους ίδιους βαθμούς.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

19/10/11

Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ

3-1

Τσάμπιονς Λιγκ

23/11/11

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός

0-1

Τσάμπιονς Λιγκ

06/12/11

Ολυμπιακός – Αρσεναλ

3-1

Τσάμπιονς Λιγκ

05/02/12

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

0-2

Πρωτάθλημα

14/02/12

Ρούμπιν Καζάν – Ολυμπιακός

0-1

Europa League

08/03/12

Μέταλιστ – Ολυμπιακός

0-1

Europa League

25/03/12

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

7-2

Πρωτάθλημα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα