ΠΑΣάς και με τα μπλε ο θρύλος! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣάς και με τα μπλε ο θρύλος! (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός, με μπλε εμφανίσεις, γύρισε στους εντυπωσιακούς ρυθμούς και στην πρόβα τελικού έκανε... περίπατο στα Γιάννενα «διαλύοντας» με 4-0 τον ΠΑΣ!

Έτσι έπαιξαν

O ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κηπουρό. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ντάσιος, Μιχαήλ, Πάντος και Σκαρντοβέλι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντε Βινσέντι και Ζαμπρέλα, στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Γεωργίου και Μπεσέρα και ο Κυριάκος ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βίλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Κάρολ κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ήταν ο Τοροσίδης, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απάρτιζαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο και το αριστερό μπακ ο Χολέμπας.

Στον άξονα ήταν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης και πιο μπροστά τους ο Φουστέρ. Στα χαφ έπαιζαν οι Αμπντούν και Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Δυνατά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του από την αρχή του αγώνα με την κεφαλιά του Τζιμπούρ στο 6' και το σουτ του Ορμπάιθ στο 7'. Στο 18' ήταν η σειρά του Μιραλάς να προσπαθήσει να σκοράρει με το σουτ του να αποκρούεται από τον Κηπουρό.

Στο 21ο λεπτό ο Μπεσέρα ήταν εκείνος που σούταρε για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κάρολ να λέει όχι. Το αρνητικό και για τις δύο ομάδες ήταν ο επιβαρυμένος αγωνιστικός χώρος από την βροχή. Το γήπεδο ήταν βαρύ και γλιστρούσε σε αρκετά σημεία του.

Έχασε το... άχαστο!

Στο 27' ο Λίλα θα χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο παίκτης του ΠΑΣ θα δεχθεί μία μπαλιά, θα βγει απέναντι από τον Κάρολ αλλά σούταρε με δύναμη άουτ. Ακόμα και ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει το πως έχασε μία τέτοια ευκαιρία...

Γενικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, που πάντως ήταν σχετικά μέτριο εάν και είχε ρυθμό, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και έκανε φάσεις για γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη άρχισε να ανεβαίνει από το 20ό λεπτό και μετά, έχοντας να επιδείξει κυρίως την κλασική φάση για γκολ του Λίλα.

Πίεση και το 20ό γκολ του Μιραλάς!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρώτη φάση του Β' μέρους με το σουτ του Ζαμπρέλα στο 18ο λεπτό με τον Κάρολ να μην ανησυχεί με σουτ. Στην συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε για ακόμα μία φορά στροφές.

Πρέσαρε για τα καλά τον αντίπαλό του και κατάφερε να σκοράρει. Στο 53ο λεπτό μετά από σέντρα του Αμπντούν ο Μιραλάς θα βρεθεί σε καλή θέση και δίχως ιδιαίτερη πίεση θα γράψει με σουτ το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Τζιμπούρ και 0-2

Στο 64ο λεπτό οι Μιραλάς και Τζιμπούρ συνδυάστηκαν ιδανικά και έγινε το 0-2! Ο Μιραλάς.. έσπασε την μπάλα στον Αλγερινό που μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Σούπερ Ολυμπιακός!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πάρει για τα καλά τα... πάνω τους και δεν τους σταματούσε τίποτα. Στο 71' έγινε το 0-3 όταν μετά από κόρνερ του Φουστέρ η μπάλα πέρασε από τον Τζάνη και άλλους παίκτες του ΠΑΣ και έφτασε στον Τζιμπούρ που με δυνατό σουτ σκόραρε ξανά.

Στο 75ο λεπτό πήρε την... σκυτάλη ο νεοεισελθών Φετφατζίδης (σ.σ. είχε μπει τρία λεπτά πριν στο ματς στην θέση του Αμπντούν) που ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Φουστέρ με ένα όμορφο σουτ έκανε το 0-4. Ο ίδιος παίκτης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 77' όταν ο Μιχαήλ θα διώξει το σουτ του προτού η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 84' ο Μιραλάς είχε δοκάρι. Ο Βέλγος βγήκε μπροστά, πέρασε τον Κηπουρό και σούταρε από τα πλάγια με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Ο ΠΑΣ έκανε προς το τέλος μία τελευταία προσπάθεια μήπως βάλει κάποιο τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα σε όλους τους τομείς. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έκανε πολλές φάσεις, έβαλε τέσσερα γκολ και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη.

Man of the match: Ο Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είχε διάθεση, τσαμπουκά και πάθος. Έβαλε δύο γκολ και θύμισε ξανά τον πολύ καλό του εαυτό. Έβγαλε μία πολύ θετική εικόνα στον αγώνα και κυρίως στην επανάληψη.

Από κοντά του και ο Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα. Εκτός των άλλων ήταν ο παίκτης που έκανε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ήταν κινητικός, δημιούργησε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα και προσέφερε και δημιουργικά και επιθετικά.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΠΑΣ του Β' μέρους. Ήταν άνευρος, δίχως ένταση στο παιχνίδι του και με πολλά προβλήματα στον χώρο του κέντρου και στην άμυνα. Ήταν με μία λέξη κάκιστος.

Στο ύψος του: Ο Μπεσέρα από την μεριά του ΠΑΣ ήταν οι παίκτης που ξεχώρισε. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, έδωσε μάχες, πήρε πάνω του προσπάθειες ενώ συνέβαλλε στο παιχνίδι της ομάδας του δημιουργικά και επιθετικά στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη παρασύρθηκε από την κάκιστη εικόνα του ΠΑΣ.

Από πλευράς Ολυμπιακού δέσποσαν οι Φετφατζίδης, Ορμπάιθ και Φουστέρ. Ειδικά ο Έλληνας διεθνής έστειλε πολύ καλά μηνύματα με το γκολ που έβαλε και την ευκαιρία που απώλεσε. Όσο για τους δύο Ισπανούς προσέφεραν και αμυντικά και δημιουργικά.

Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που σκόραρε ο Ολυμπιακός. Επίσης στον Λίλα που χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 27'.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Δημητρόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι. Ελέγχεται πάντως για την φάση του 50ού λεπτού όπου από τον Ολυμπιακό ζήτησαν χέρι μέσα στην μικρή περιοχή. Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλός, όπως και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να... καθαρίσει εύκολα, απλά και δίκαια τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πραγματοποίησε ένα πολύ καλό Β' μέρος, έβαλε τέσσερα τέρματα ενώ θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα.

Έτσι έριξε στο καναβάτσο τους Γιαννιώτες, που παρότι δεν ξεκίνησαν άσχημα το ματς είχαν εξαιρετικά κακό πρόσωπο στην επανάληψη. Με βάση την εικόνα του ματς οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν με το σπαθί τους τον ΠΑΣ ή για να είμαστε πιο ακριβείς τον διέσυραν.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Σκαρντοβέλι, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78' Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάκος), Κυριάκος (59' Τζάνης), Βίλα.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης (76' Φέισα), Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Φουστέρ, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μιραλάς, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (78' Ντιόγο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα