Γιατί πρέπει να μείνει ο Ερνέστο...

Γιατί πρέπει να μείνει ο Ερνέστο...

Gazzetta team
Γιατί πρέπει να μείνει ο Ερνέστο...

bet365

Το θέμα της ενδεχόμενης αποχώρησης του Βαλβέρδε δεσπόζει και το gazzetta.gr αναλύει τους πέντε λόγους για τους οποίους θα είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό, τυχόν αποχώρηση του!

Λένε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και αυτό το έχει διδάξει καλά η ιστορία στον χώρο του αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός πριν τον πρώτο ερχομό του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και το διάστημα που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει, ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο θέμα του προπονητή και μάλιστα το πλήρωσε με την απώλεια του τίτλου τη σεζόν 2009/10.

Για μια ακόμα φορά το θέμα της παραμονής του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας αναμένεται να εξελιχθεί σε σίριαλ. Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απάντησή του μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα μετά την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βαλβέρδε που αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό πρόβλημα θα αποφασίσει μαζί με τη σύζυγό του στην Ισπανία όπου θα βρεθεί τις μέρες των εορτών.

Το gazzetta.gr αναλύει γιατί ο Ισπανός προπονητής θα είναι τεράστια απώλεια αν τελικά απαντήσει αρνητικά στη διοίκηση του Ολυμπιακού και αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Έλυσε το πρόβλημα στον πάγκο
Ο Ολυμπιακός όταν ο Βαλβέρδε αποχώρησε το καλοκαίρι του 2009 από την Ελλάδα παίρνοντας το νταμπλ ταλαιπωρήθηκε στο θέμα του προπονητή. Αρχικά ήρθε ο Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά ο Γεωργιανός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου και αντικαταστάθηκε από τον Ζίκο. Την ίδια κατάληξη είχε και ο Βραζιλιάνος, με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να ολοκληρώνει τη σεζόν, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν τρεις προπονητές κάτι που είχε ως συνέπεια την απώλεια του τίτλου.

Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πλέον άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ο Ισπανός κατάφερε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στα ελληνικά δεδομένα και στην πρώτη του θητεία (2008/09) στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ. Στη δεύτερη θητεία του πήρε την πρώτη χρονιά (2010/11) και πάλι το πρωτάθλημα, κάτι που επανέλαβε και φέτος (2011/12), ενώ θα διεκδικήσει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Έδωσε αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα
Με το καλημέρα ο Ισπανός προπονητής έδωσε ταυτότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» χαρακτηρίζονται για το ασφυκτικό πρέσιγνκ σε όλο το γήπεδο που «πνίγει» τον αντίπαλο. Παίζουν με την μπάλα κάτω διατηρώντας μεγάλο ποσοστό κατοχής. Ο Ολυμπιακός της φετινής περιόδου έπαιξε μακράν το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχοντας την καλύτερη επίθεση και παράλληλα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Εμπνέει εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στον κόσμο
Ο Βαλβέρδε κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει τόσο τη διοίκηση όσο και τον κόσμο του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για τον φέρει μετά την απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν, ενώ και τώρα του έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας. Ακόμα και ο απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού νιώθει σιγουριά με την παρουσία του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας.

Αρεστός στους παίκτες του
Ένα από τα πολλά θετικά του Βαλβέρδε είναι οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο 48χρονος προπονητής είναι αρεστός στους παίκτες του και το διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχουν ακουστεί περίεργα κρούσματα στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων». Στο Ρέντη όλοι στάζουν μέλι στο όνομά του με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη ηρεμία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα