Καλύτερα να σου βγει το μάτι…

Γιάννης Σερέτης
Καλύτερα να σου βγει το μάτι…

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το χθεσινό Ολυμπιακός – Κέρκυρα 0-1 και για τα «δικαιώματα» που έχουν δώσει οι Ερυθρόλευκοι στο παρελθόν, δίνοντας αφορμή για κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρική κουβέντα.

Ουδείς αμφισβητεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις σαν κι αυτή του χθεσινού αγώνα στο Φάληρο το κίνητρο παγκοσμίως μετράει σε τεράστιο βαθμό. Και ασφαλώς δεν συμμερίζομαι την άποψη όσων πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός χθες… «έδωσε» το ματς στην Κέρκυρα. Οποιος παρακολούθησε τον αγώνα, μπορεί να αντιληφθεί αν οι άκεφοι Ερυθρόλευκοι… κάθισαν για να ηττηθούν από μια ομάδα που πολύ δύσκολα θα σωθεί παρά τη χθεσινή νίκη της. Με συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, με 2-26 επεμβάσεις, με τετραπλάσιες τελικές προσπάθειες…

Ο Μαρινάκης και ο Βαλβέρδε έγιναν σοφότεροι χθες. Αν και ο καλός Ερνέστο, θα έπρεπε να θυμάται την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα πριν από τρία χρόνια, όταν η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη για να μπει στα πλέι οφ. Θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί αναλόγως. Η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού, όμως, δεν είναι η «ρετσινιά». Αυτή, όποιο επιχείρημα κι αν προσπαθήσει να καταθέσει κάποιος στην κουβέντα για το χθεσινό παιχνίδι, δύσκολα βγαίνει, γιατί (δικαίως) η καχυποψία βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. O,τι και να πω για το χθεσινό ματς, θα βρεθεί κάποιος που θα θυμηθεί ότι το Κέρκυρα – Ολυμπιακός ήταν 0-3 στο 25’ (και με χαμένο πέναλτι του Μιραλάς), ότι εντός έδρας εφέτος οι Ερυθρόλευκοι έφεραν μόνο δύο ισοπαλίες λόγω Κοστάντσο (με ΟΦΗ) και Καπίνο (με Παναθηναϊκό), ότι, ότι, ότι… Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν «χαλάει» κάποιους.

Η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού, λοιπόν, είναι η απογοήτευση όσων πήγαν χθες με τα πιτσιρίκια τους για γιορτή στο Φάληρο στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλην των αγώνων με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ματς πρωταθλήματος που το «Γ. Καραϊσκάκης» ξεχείλισε. Αυτό δεν ήταν κίνητρο; Στο μυαλό τίνος παίκτη δεν είναι κίνητρο η χαρά ενός πιτσιρικά που έχει πάει στο γήπεδο με τα κασκόλ του, με τα σέα του και τα μέα του, με διάθεση για πολλά γκολ και γιορτή; Ακατανόητο για μένα. Όπως ακατανόητη ήταν και η απαγόρευση δηλώσεων! Προς τι; Για να μην πει κάποιος παίκτης τι ακριβώς που θα βλάψει τον Ολυμπιακό; Ενίσχυσε την καχυποψία αυτή η απίστευτη απόφαση των διοικούντων την ΠΑΕ, λες και ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά που δεν έχει δικαίωμα να ηττηθεί εντός έδρας σε παιχνίδι πρωταθλήματος!

Αντιθέτως, έχει δώσει δικαίωμα για την «ρετσινιά» που λέγαμε… Και αυτά «πληρώνει» σήμερα και θα «πληρώνει» μέχρι να… ρίξει 4-5 ομάδες (όπως θα έκανε χθες με την Κέρκυρα) αν τις νικήσει όντας «αδιάφορος» βαθμολογικά ο ίδιος στο φινάλε κάποιου πρωταθλήματος. Και τα δικαιώματα αυτά τα έδωσε στην εποχή της παντοκρατορίας του Σωκράτη Κόκκαλη, στην περίοδο που έβλαψε το ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερο από κάθε άλλη στην ιστορία, στην περίοδο που δηλητηριάστηκαν οι οπαδοί σχεδόν όλων των ελληνικών ομάδων.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, το 3-0 στο 15’ και τελικό 3-2 στη Λιβαδειά του Τάκη Λεμονή, του Γιάννη Κομπότη και της πόλης απ΄ όπου κατάγεται ο Σωκράτης Κόκκαλης, έχει «γράψει» ανεξίτηλα στη συνείδηση όλων. Και εκείνο το απόγευμα που ο Σόλιντ έλεγε «χθες έγινα 47 ετών, σήμερα έγινα σοφότερος, δεν θέλω να σχολιάσω το παιχνίδι»(δείτε και το σχετικό video), εκείνο το απόγευμα που θρυλείται ότι παίκτης του Ολυμπιακού προέτρεπε τον Λεμονή να βγάλει τον εριστικό Μπούσι για να μην… τσαντιστούν οι υπόλοιποι και… γράψει κάνα τελικό 3-6, είναι αλησμόνητο (τελικά υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός και έμεινε στην κατηγορία ο ΟΦΗ για να μην ξεχνάμε και την κατάληξη της ιστορίας).

Οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να είναι μεγάλες σε όλα τους. Το οφείλουν απέναντι στους υγιείς οπαδούς τους, που είναι ΠΑΝΤΑ η σιωπηρή πλειονότητα. Και ο υγιής φίλος του Ολυμπιακού σήμερα είναι «στραβωμένος». Για το αποτέλεσμα, για την προσπάθεια των περισσότερων παικτών και επειδή δεν έχει απάντηση στον φίλο του Παναθηναϊκό ή ΑΕΚτσή που του τη «λέει». Ο Ολυμπιακός σήμερα στην ποδοσφαιροκουβέντα μεταξύ φίλων πληρώνει παλιά «σπασμένα», σε γυαλί που έχει ραγίσει και για να ξανακολλλήσει χρειάζονται πολλά αποτελέσματα στο μέλλον.

Σαν κι εκείνο το Εθνικός Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-2 στην Καισαριανή με τα γκολ του Μίλτου Σαπάνη και του Κρίστο Βαζέχα, όταν προπονητής ήταν ο Σπύρος Λιβαθηνός και βασικός ο Στέφανος Μπασινάς, αδελφός του Αγγελου, σε αγώνα «αντίστοιχο» με της Λιβαδειάς με τον Εθνικό Αστέρα να «καίγεται» και τους Πράσινους να έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τίτλο…

Υ.Γ. Το χθεσινό δεν είναι… καθόλου καλό για τον Ατρόμητο ενόψει του τελικού στο Κύπελλο.

Follow me on twitter @seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα