Φιέστα... κι άστα! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Φιέστα... κι άστα! (pics)

bet365

Στον Ολυμπιακό ήθελαν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα με καλύτερο τρόπο στο αήττητο μέχρι σήμερα Καραϊσκάκη! Τελικά φιέστα έκανε η Κέρκυρα που κέρδισε 1-0 και ελπίζει σε παραμονή! Κράξιμο στο φινάλε!

Έτσι έπαιξαν

Στον Ολυμπιακό ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Μοντέστο, τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Μαρκάνο και το αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης με τον Φουστέρ πιο μπροστά τους. Στις πτέρυγες ήταν οι Αμπντούν και Μιραλάς και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Στην Κέρκυρα ο Αναστασόπουλος ήταν ο βασικός πορτιέρο. Δεξί μπακ άρχισε ο Μίχος, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Βέντσελ και Μαϊστόροβιτς και αριστερό μπακ έπαιζε ο Κοντοδήμος. Στον άξονα ήταν οι Όσμαν και Ηλιάδης. Στα χαφ ο Καβακάς έβαλε τους Αγρίτη και Καλαντζή και ο ενώ ο Ιωάννου ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τσίγκα.

Μέτριο πρώτο μέρος

Αρκετά δυνατά μπήκαν στο γήπεδο και οι δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να δείχνει αρχικά διάθεση και την Κέρκυρα να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο μία επιθυμία να παλέψει το ματς.

Η πρώτη άξιας αναφοράς φάση του ματς ήταν η κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 11ο λεπτό που όμως δεν βρήκε τον επιθυμητό στόχο για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες φρόντισαν να δείξουν από την αρχή του αγώνα την ανωτερότητά τους και να κυνηγήσουν το γκολ.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού είχαν κάποιες καλές φάσεις για γκολ -όπως εκείνη με το σουτ του Μιραλάς στο 45ο λεπτό με τον Μαϊστόροβιτς να διώχνει σωτήρια την μπάλα που έπαιρνε πορεία προς τα δίχτυα- όχι όμως το γκολ. Γενικά στο πρώτο μέρος παίχθηκε αρκετά μέτριο ποδόσφαιρο.

Αν και οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν με όρεξη το ματς δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και είχε τον έλεγχο του αγώνα, που ήταν όμως ανούσιος, απέναντι σε μία Κέρκυρα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να παίζει κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Προσπάθησε για το γκολ αλλά...

Στην αρχή της επανάληψης ο Ολυμπιακός έβγαλε για λίγο πιο μεγάλο πάθος και ένταση στο παιχνίδι του με στόχο να φτάσει σε τουλάχιστον ένα γκολ. Όμως ακόμα και έτσι δεν πέτυχε τον σκοπό του, που ήταν η ουσία για εκείνον.

Όσο περνούσε η ώρα και οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφερναν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία τόσο πιο νευρικοί και κακοί γίνονταν, κάνοντας και αρκετά λάθη. Στο 69ο λεπτό ο Τζιμπούρ θα χάσει ένα τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο σουτάροντας σχεδόν πάνω του.

Δοκάρι με τον Ορμπάιθ

Στο 75ο λεπτό ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος. Και αυτό διότι το σουτ του Ορμπάιθ τράνταξε το δοκάρι του Αναστασόπουλου με τον Ισπανό μέσο να χάνει την πιο μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Ο Ιωάννου πάγωσε το Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι δεν… τραβούσε από κάποια στιγμή και έπειτα. Η εικόνα του όσο πήγαινε γινόταν όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να καταφέρει να πάρει μέτρα και να σκοράρει στο 80ό λεπτό, παγώνοντας για τα καλά το Καραϊσκάκη.

Η μπάλα έφτασε στον Γιάντση με τον Χολέμπας να γλιστράει και να μην μπορεί να ακολουθήσει την φάση. Εκείνος την έδωσε στον Ιωάννου που με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-1 με τους Φαίακες να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Κέρκυρα

Στο 95ο λεπτό η Κέρκυρα έμελλε να μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοντοδήμου. Ο παίκτης των Φαιάκων δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.

Αποδοκιμασίες αλλά μετά χειροκρότημα

Μετά το τέλος του αγώνα ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες. Ήταν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου. Αυτές όμως έγιναν γρήγορα χειροκρότημα προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές από μέρους τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα. Πάντως μετά δεν βγήκαν ούτε για τον γύρο του θριάμβου ούτε για να μοιράσουν μπάλες. Τις μπάλες τις μοίρασαν άνθρωποι της ομάδας και παιδιά από τις Ακαδημίες.

Man of the match: Ο Ιωάννου μαζί με τον Γιάντση αλλά κυρίως ο πρώτος που έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Γιάντσης ήταν εκείνος που… σέρβιρε και ο Ιωάννου ο παίκτης που σκόραρε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολυμπιακός σε ένα μεγάλο μέρος του. Γενικά οι περισσότεροι παίκτες του δεν ήταν όπως έπρεπε σήμερα. Ειδικά από ένα σημείο και μετά στο Β’ μέρος οι Πειραιώτες είχαν αρκετά προβλήματα σε ουκ ολίγες θέσεις.

Οι Μοντέστο, Φουστέρ και Τζιμπούρ ήταν οι ποδοσφαιριστές που έδειξαν να βρίσκονται σε πιο κακή μέρα σε σχέση με τους άλλους ενώ οι ερυθρόλευκοι περίμεναν πιο πολλά από τον Μιραλάς.

Στο ύψος του: Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ουσιαστικά ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Ο Ισπανός μέσος έκανε ένα αρκετά καλό ματς με σημαντική συνεισφορά αμυντικά αλλά και δημιουργικά ενώ είχε και δοκάρι. Θετικό πρόσημο έβγαλε και ο Όλαφ Μελμπεργκ.

Στο ύψος της στάθηκε κυρίως η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας. Αν και δέχθηκε πίεση από τον Ολυμπιακό δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη και με την βοήθεια και της τύχης σε ορισμένες φάσεις αλλά και του θετικού Αναστασόπουλου κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Η γκάφα: Ανήκει στον Χολέμπας που γλιστράει στην φάση του γκολ της Κέρκυρας, χάνοντας τον Γιάντση. Στην εν λόγω φάση πάντως γενικότερα ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε καθόλου σωστά με συνέπεια να δεχθεί το γκολ.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έκανε κάποια λάθη όμως όχι σοβαρά. Είχε μία αρκετά καλή παρουσία.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του αγώνα δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Αρκετοί παίκτες του στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπόρεσαν να… καθαρίσουν το ματς.

Έτσι σε μία ανύποπτη στιγμή η Κέρκυρα έκανε την ζημιά και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης χαλώντας έτσι την γιορτή των πρωταθλητών Ελλάδας. Οι Φαίακες στάθηκαν τυχεροί στην φάση του Ορμπάιθ όμως η αλήθεια είναι πως στάθηκαν ιδιαίτερα καλά και πέτυχαν μία μεγάλη και ιστορική νίκη.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν σε ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού ούτε την φρεσκάδα που όφειλαν, ούτε το πάθος, ούτε την συγκέντρωση αλλά ούτε και την σοβαρότητα. Όπως έδειξαν στο γήπεδο έκαναν ίσως το χειρότερό τους φετινό ματς παρουσιάζοντας κακό και προβληματικό πρόσωπο.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο (72’ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (56’ Καζίμ), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (75’ Μακούν).

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βέντσελ, Καλαντζής, Μίχος, Αγρίτης (60’ Αγρίτης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Όσμαν, Ιωάννου, Τσίγκας (72’ Γιάντσης), Ηλιάδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα