Οι 39 λόγοι της κούπας! (pics & vids)

Οι 39 λόγοι της κούπας! (pics & vids)

Οι 39 λόγοι της κούπας! (pics & vids)

bet365

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βιάζονται για το 4ο αστέρι στη φανέλα, όμως το gazzetta.gr στέκεται στους 39 λόγους που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος!

1. Ερνέστο Βαλβέρδε: Τρίτο πρωτάθλημα για τον Βάσκο στον πάγκο του Ολυμπιακού και η παρουσία του ήταν καταλυτική για τον φετινό τίτλο. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο Champions League, ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με την ομάδα να ρολάρει μετά τον Φεβρουάριο και να παίρνει την θέση οδηγού στη Σούπερ Λιγκ. Για πολλούς ο φετινός Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών

2. Τριπλέτα – όνειρο και ο Ολυμπιακός με τους Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς είχε μια από τις πιο αποδοτικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Ο Βέλγος πρώτος σκόρερ με 19 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Αλγερινός με 10 και 3 σε Ευρώπη, ενώ ο Σέρβος φορ πέτυχε 16 γκολ εκ των οποίων τα 10 στη Λίγκα και όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο.


3. Την ώρα που οι ανταγωνιστές έψαχναν να βρουν στον πάγκο δεύτερο επιθετικό, ο Ολυμπιακός μετά το σοκ με τον Πάντελιτς αναζήτησε γρήγορα λύσεις και δίπλα σε Τζιμπούρ, Μιραλάς προστέθηκε ο Ντιόγκο, αλλά και ο Καζίμ, με τον Βραζιλιάνο να δείχνει καλά στοιχεία.


4. Τραυματισμοί, αδυναμία να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον και μόνο μια ματσάρα στο 2011, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το 2012 όμως ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα, ο Καμερουνέζος μπήκε στην ενδεκάδα και έμεινε, με τον Ολυμπιακό να κάνει ταμείο και να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του.

5. Πέρσι ήταν ο Μοντέστο, φέτος ο Μανιάτης. Τα δεξιά μπακ μετατρέπονται σε αμυντικά χαφ και ο 26χρονος διεθνής έγινε αναντικατάστατος στο κέντρο του Ολυμπιακού. Βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά προσθέτοντας δύναμη και ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, με τον Σάντος να τον έχει πλέον στα βασικά του πλάνα.

6. Η αριστερή πλευρά της άμυνας έγινε ισχυρή φέτος τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό. Ο Χολέμπας έκανε τη διαφορά με την εκρηκτικότητα και τις κούρσες του πετυχαίνοντας δυο γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός μπορεί να μην γέμιζε το μάτι στην αρχή, ωστόσο από τον Ιανουάριο και έπειτα ανέβασε στροφές. Στα στημένα ήταν εκεί να βοηθήσει, και το έκανε με τρία γκολ

7. Ο Πάμπλο Ορμπάιθ ήρθε για να μείνει στον Ολυμπιακό και όχι να προσθέσει απλά έναν νέο σταθμό στην καριέρα του. Αθόρυβος, αλλά μαχητικός ο Βάσκος κέρδισε την εμπιστοσύνη του συμπατριώτη του, έκανε μεγάλα ματς και βοήθησε στο να έχει ο Ολυμπιακός την ποιοτικότερη μεσαία γραμμή του πρωταθλήματος.

8. Πέρσι ο Τζαμέλ Αμπντούν έβγαλε μάτια, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και τον απέκτησε, όμως τον Γενάρη ήταν για... δανεισμό! Ο Αλγερινός τα έβαλε κάτω, αποφάσισε να παίξει τη μπαλίτσα του και έκανε άνω – κάτω τη Σούπερ Λίγκα και ειδικότερα ΟΑΚΑ και Τούμπα!

9. Ο Κοστάντζο κατέληξε να ψαρεύει αμέριμνος μιας και στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε κινητή γκάφα και ο Βαλβέρδε είπε να δώσει ευκαιρία στον Μπάλας Μέγερι. Ο Ούγγρος έπιασε την ευκαιρία και μάλιστα ντεμπούτο έκανε στο εκτός έδρας ματς με τη Ντόρτμουντ

10 Ούτε μια ούτε δυο, αλλά 14 μεταγραφές έκανε ο Ολυμπιακός, ο Βαλβέρδε έκανε προπονήσεις με δυο διαφορετικές ενδεκάδες και είχε και... αρκετούς να είναι εκτός. Γεμάτος πάγκος, λύσεις σε όλες τις γραμμές και σε μια από τις χειρότερες σεζόν από πλευράς τραυματισμών οι ερυθρόλευκοι φώναζαν παρών.

11. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 62 γκολ , όπως επίσης και την πιο αποδοτική άμυνα έχοντας δεχθεί μόλις 16 τέρματα. Άμυνα, κέντρο και επίθεση ήταν άψογα τοποθετημένες και το έδειχναν στο γήπεδο

12. Ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του έχει να επιδείξει την πιο «καυτή» έδρα στη Ευρώπη! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» το Καραϊσκάκη, αφού σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν να επιδείξουν το αήττητο με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 27 νικών και μόλις δύο ισοπαλιών.

13. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος στην διάρκεια του οποίου έχουν βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 15 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

14. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την σεζόν χωρίς να γνωρίσουν την ήττα ούτε σ' ένα ντέρμπι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχε τέσσερις νίκες και δύο μόλις ισοπαλίες.

15. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει τα μεγαλύτερα σκορ της φετινής Λίγκας, πιο χαρακτηριστικές οι νίκες με 7-2 επί του Αστέρα Τρίπολης, το 6-0 επί της Δόξας Δράμας και τα εκτός έδρας 4-0 επί της Κέρκυρας και του Λεβαδειακού.

16. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ δύο αρνητικά αποτελέσματα στην σειρά. Κατάφερνε μετά από μία γκέλα να επανέρχεται και να αποσπά τη νίκη, δείχνοντας έτσι ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Διοίκηση, μπόνους και στήριξη

17. Η... χαοτική κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το διοικητικό αδιέξοδο στην ΑΕΚ είναι κάτι... άγνωστα στον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει «χτίσει» κάστρο προστασίας γύρω από τον Ολυμπιακό και η «υγεία» που βγάζει ο σύλλογος ήταν η βάση για το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα.

18. Η διοίκηση των Πειραιωτών δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στηρίξει μεταγραφικά την ομάδα, ακόμα και τον Ιανουάριο. Ο αριθμός ήταν διψήφιος, τα συμβόλαια υψηλά και ο Ολυμπιακός η μοναδική ομάδα που πληρώνει στην ώρα της.

19. Όταν οι άλλες ομάδες αναζητούσαν έσοδα για να ξεπληρώσουν παλιές αμαρτίες, η διοίκηση του Ολυμπιακού μοίραζε μπόνους που άγγιζαν τις 300.000 ευρώ, ενώ στα συμβόλαιο οι όροι για κάθε παίκτη είναι πιο ελκυστικοί από κάθε άλλον σύλλογο.

20.Το καλοκαίρι ο Εντουάρντο Μαθία έφερνε στο Λιμάνι τον Φράνκο Κοστάντζο, ωστόσο από τα φιλικά και έπειτα φάνηκε πως ο Αργεντίνος δεν... έκανε. Το συμβόλαιο ήταν βαρύ, ακόμα πιο άσχημη όμως η παρουσία του. Η διοίκηση το πήρε απόφαση, του έδειξε την πόρτα, πλήρωσε αρκετά για να τον ξεφορτωθεί, ενώ έφερε και τον Ρόι Κάρολ.

21. Η ήττα στα Πηγάδια έφερε τον Ολυμπιακό στο -5 και κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση του συλλόγου σε όλα τα μέτωπα. Το καμπανάκι σε παίκτες ήταν άμεσο και τους έδωσε να καταλάβουν πως το φετινό πρωτάθλημα δεν χάνεται. Επικοινωνιακή αντεπίθεση και σωστοί χειρισμοί άλλαξαν την κατάσταση.

22. Στα δύσκολα, η διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν στα αποδυτήρια, μετά από ατυχή αποτελέσματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριζαν παίκτες και προπονητή. Αποκορύφωμα, η κίνηση του προέδρου των Πειραιωτών μετά τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ, όταν τους πώρωσε ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

23. Ο Σάββας Θεοδωρίδης επέστρεψε αναλαμβάνοντας το πόστο του αντιπροέδρου στις 28 Νοεμβρίου του 2011. Ο έμπειρος παράγοντας με το γνωστό πάθος που τον διακρίνει τόνωσε για τα καλά τα αποδυτήρια, έδινε διαρκώς το στίγμα της ομάδας με τις τοποθετήσεις του ενώ ήταν πάντα δίπλα στους παίκτες. Η παρουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο και το ρεκόρ του 22 νίκες σε 25 ματς.


Δεν άντεξαν οι μεγάλοι!

24. Στις 22 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός έχανε στα Πηγάδια από την Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +5. Τα όνειρα των πρασίνων πολλά, ακόμα περισσότερα όμως και τα εμπόδια! Οι λύσεις από τον πάγκο πολλές, ο τραυματισμός του Λέτο «κόλλησε» την ομάδα, η κούραση εμφανίστηκε, η εκρηκτικότητα του πρώτου εξαμήνου χάθηκε και το βασικότερο, το ταμείο ήταν μείον... Οι πράσινοι δεν άντεξαν και στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό ήρθε η κατάρρευση...

25. Ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια για αντεπίθεση είχε δυο ψηλά εμπόδιο να υπερκεράσει, αυτό του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ. Μεγάλο ματς στην Τούμπα και διπλό, νίκη στο ρελαντί επί της Ένωσης, με τους δυο δικέφαλους να μην είναι σε θέση να απειλήσουν.

26. Τα παθήματα του α' γύρου έγιναν μαθήματα και από τον Φεβρουάριο ο Ολυμπιακός «καθάριζε» με προσοχή όλα τα ματς. Τα... φαινόμενα χαλαρότητας με ΟΦΗ, Δόξα και Αστέρα εξαφανίστηκαν και από τις 28 Ιανουαρίου οι Πειραιώτες τρέχουν σερί 9 νικών και απολογισμό τερμάτων 24 -2!

Ηγετικές παρουσίες και ώθηση!

27. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να είχε τη χειρότερη σεζόν από πλευράς τραυματισμών, ωστόσο η παρουσία του στην ενδεκάδα ανέβαζε σκαλί τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός αποτελεί ηγετική παρουσία και το μυαλό του έδινε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

28. Το δίδυμο Μέλμπεργκ – Αβραάμ έκανε τη διαφορά και μετά από κάποια αρχικά πειράματα και ατυχίες, οι δυο τους έδεσαν, έβαλαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την εμπειρία και την ποιότητά του και δημιούργησαν τείχος μπροστά από την εστία τους.

29. Δυο καρπούζια χωράνε κάτω από την ίδια μασχάλη; Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε το κάτι παραπάνω, ωστόσο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ του έδωσαν και την απαιτούμενη ώθηση για τα ματς της Σούπερ Λίγκας. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι ερυθρόλευκοι χειρίστηκαν σωστά τα δύσκολα που βρήκαν μπροστά τους.

30. Στου Ρέντη το πολύ καλό κλίμα ήταν ένα από τα... συστατικά της πετυχημένης συνταγής του φετινού Ολυμπιακού. Οι παίκτες είχαν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε φρόντιζε διαρκώς να μην προκύψει το παραμικό.

31.Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είχαν ζωντάνια, πάθος για τη νίκη και συσπείρωση. Οι παίκτες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές δεν το έβαλαν κάτω. Ήταν δεμένοι και είχαν ως στόχο να πετύχουν και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του Αγρινίου έδειξαν το κλίμα


32. Όταν μία ομάδα έχει χαρακτήρα και αγωνιστική προσωπικότητα αργά ή γρήγορα θα πετύχει, ακόμα και όταν της έρθουν κάποιες κακές βραδιές. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι σύλλογος με χαρακτήρα και ουσία, κάτι που τον οδήγησε στο 39ο πρωτάθλημα.

33. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο να χάνει. Οι παίκτες του είχαν και έχουν μέσα τους το μέταλλο του νικητή και αυτό φάνηκε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Ο κόσμος δίπλα του...

34. Η κατάσταση στην Ελλάδα αρκετά δύσκολη, αλλά ο κόσμος στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί στο πλευρό της ομάδας, τα sold out αρκετά και το φαληρικό γήπεδο κάστρο για τον Ολυμπιακό.

35. Στα δύσκολα υπήρξαν αποδοκιμασίες, ωστόσο στην κρίσιμη στροφή ο κόσμος στήριξε παίκτες και προπονητή. Οι Αμπντούν, Μαρκάνο, Ορμπάιθ τονώθηκαν ψυχολογικά από τη στήριξη και έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο.

Οργάνωση και διαχείριση

36. Ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Βρέντζος, αποτέλεσε έναν άνθρωπο-κλειδί σε διοικητικό επίπεδο, βοηθώντας όσο περισσότερο γινόταν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είχε άριστη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ βρισκόταν αρκετές φορές στου Ρέντη για επιβλέψει την λειτουργία της ομάδας.

37. Είναι ένας εκ των πιο έμπειρων και πιο παλιών παραγόντων στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Μώραλης συνείσφερε σημαντικά στην ΠΑΕ σε διάφορους τομείς στην διάρκεια της σεζόν και από τη θέση του αντιπροέδρου δίνει επιπλέον λύσεις.

38. Το σκάουτινγκ ήταν ένα από τα δυνατά όπλα του φετινού Ολυμπιακού. Ο Γιον Ασπιάθου και οι υπόλοιποι συνεργάτες των ερυθρόλευκων έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την... ακτινογραφία των προσεχών αντιπάλων του συλλόγου, δίνοντας την δυνατότητα στον Βαλβέρδε να κάνει τα κατάλληλα πλάνα.

39. Επειδή είναι Ολυμπιακός, το όνομά του συνδεδεσμένο με τους τίτλους και οι φίλοι του βιάζονται για το τέταρτο αστέρι στη φανέλα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα