Μανιάτης, ο MVP του κέντρου!

Μανιάτης, ο MVP του κέντρου!

Δημήτρης Τομαράς
Μανιάτης, ο MVP του κέντρου!

bet365

Ο Γιάννης Μανιάτης αποτελεί δίχως αμφιβολία τον MVP του κέντρου στον φετινό Ολυμπιακό και έναν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας φέτος. Το gazzetta.gr γράφει για το... μηχανάκι της μεσαίας γραμμής.

Το... τρικ του Βαλβέρδε

Στις 23 Νοεμβρίου του 2011 ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφασίζει να ρίξει στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Γιάννη Μανιάτη σε έναν όμως διαφορετικό ρόλο. Ο Μανιάτης από εκεί που ήταν δεξί μπακ (κυρίως) και που μπορούσε να βοηθήσει και στο κέντρο της άμυνας μετατράπηκε σε αμυντικό χαφ.

Το... τρικ αυτό ο Ισπανός τεχνικός το είχε κάνει ξανά (με μεγάλη επιτυχία) με τον Φρανσουά Μοντέστο που από μπακ και στόπερ πέρασε στο κέντρο. Ήταν ακριβώς την προηγούμενη χρονιά όπου ο Κορσικανός είχε κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Βασικός και υπεραπαραίτητος!

Ο διεθνής Έλληνας άσος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Μανιάτης είδε πως του δόθηκε η δυνατότητα να πετύχει στον Ολυμπιακό και δεν ήθελε να την αφήσει έτσι να πάει χαμένη...

Κατάφερε με το σπαθί του να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και να εξελιχθεί σε ένα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχός του! Ενδεικτικό είναι πως στο πρωτάθλημα έχει 20 αγώνες στο ενεργητικό του ενώ μετρά 1 συμμετοχή στο Κύπελλο και 7 ματς στην Ευρώπη. Ο Μανιάτης από εκεί που ήταν μία λύση ανάγκης έγινε υπεραπαραίτητος για την ομάδα του.

Τα κάνει όλα εκτός από το σκοράρισμα

Ο Μανιάτης εκτός απ' το γεγονός ότι αποδείχθηκε ο πιο σταθερός, αξιόπιστος και πιο σοβαρός παίκτης στο κέντρο φανέρωσε ότι στο γήπεδο ότι μπορεί να τα κάνει όλα εκτός από το να σκοράρει. Ο Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού κάνει πολλά χιλιόμετρα, καλύπτει χώρους, κόβει, πασάρει, οργανώνει και ενίοτε δοκιμάζει και το πόδι του.

Είναι ένα πασπαρτού για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ένα... μηχανάκι του κέντρου που τα δίνει όλα. Είναι δυνατός, πεισματάρης, τσαμπουκάς και δείχνει διαρκώς το πόσο σημαντικός είναι για τους Πειραιώτες.

22 νίκες σε 27 ματς απ' όταν πρωτοέπαιξε στο κέντρο

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από την στιγμή που ξεκίνησε να παίζει στο κέντρο ο Μανιάτης ο Ολυμπιακός σημείωσε 22 νίκες σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, όπου μετείχε. Είναι ένα στατιστικό που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο διεθνής παίκτης έδωσε πνοή, ουσία και φρεσκάδα στην μεσαία γραμμής. Μάλιστα είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του κέντρου.

Παθιασμένος με τον Ολυμπιακό

Ο ίδιος θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό όσον το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Ο Μανιάτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2014 και είναι πολύ ευχαριστημένος στο λιμάνι. Βασικό του μέλημα στην παρούσα στιγμή -όπως και των συμπαικτών του βέβαια- είναι να κλείσει η χρονιά με το νταμπλ.

Επιδίωξή του είναι να συνεχίσει τα καλά παιχνίδια ενώ κυνηγά αρκετά και ένα γκολ, κάτι που φαίνεται και από τα σουτ που κάνει εκτός περιοχής και όχι μόνο. Ο παίκτης δεν κρύβει στο περιβάλλον του πως είναι παθιασμένος με τους Πειραιώτες και ότι θέλει να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να σημειώσουν και άλλες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα