Τα γερά χαρτιά Μαρινάκη για Ερνέστο!

Τα γερά χαρτιά Μαρινάκη για Ερνέστο!

Δημήτρης Τομαράς
Τα γερά χαρτιά Μαρινάκη για Ερνέστο!

bet365

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις διερευνητικές επαφές με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επόμενη χρονιά. Το gazzetta.gr γράφει για τα γερά χαρτιά που έχει στα χέρια του αλλά και για το τι... ψιθυρίζεται για την... επόμενη μέρα του Ισπανού τεχνικού στον Ολυμπιακό.

Που βασίζεται ο Μαρινάκης

Σε έξι άξονες δίνει έμφαση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στην... επιχείρηση της επίτευξης της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας. Αυτοί είναι οι:

1. Ποντάρει στην προσωπική σχέση: Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε διατηρούν άριστη προσωπική σχέση. Τρώνε μαζί όποτε τους το επιτρέπει το πρόγραμμά τους (σ.σ. όπως έγινε το βράδυ της Παρασκευής), μιλούν αρκετά συχνά για τα της ομάδας του Ολυμπιακού και όχι μόνο και γενικά εκτιμούν πολύ ο ένας τον άλλον. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών ενδιαφέρεται πολύ για την καθημερινότητα του Τσινγκούρι και δεν θέλει να του λείπει τίποτα.

2. Το οικονομικό σκέλος: Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα βρει αλλού εύκολα συμβόλαιο με απολαβές 1.8 εκατ. ευρώ. Οι αποδοχές του Βαλβέρδε είναι πολύ καλές ενώ περιλαμβάνουν και διάφορα μπόνους.

Ο έμπειρος προπονητής κατανοεί έως έναν βαθμό ότι τέτοια χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που αντιλαμβάνεται ότι δεν το δίνουν απλόχερα πια ισπανικές ομάδες ή σύλλογοι από άλλες χώρες.

3. Οι συνθήκες που του παρέχει: Ο Μαρινάκης έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή να είναι όλα στην εντέλεια για τον Βαλβέρδε. Έχει μεριμνήσει ώστε ο Ισπανός να εργάζεται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να έχει ότι ζητήσει σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθεί διαρκώς για το καλύτερο δυνατό και ο Βάσκος το βλέπει και το αναγνωρίζει αυτό.

4. Η... τυφλή εμπιστοσύνη που του έχει: Όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως τα... κλειδιά του Ολυμπιακού πηγαίνουν στον Βαλβέρδε το εννοούσε. Του τα έδωσε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να του έχει... τυφλή εμπιστοσύνη. Τον θεωρεί έναν εξαιρετικό προπονητή και έναν πολύ καλό άνθρωπο, που έχει όλα τα φόντα να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά τον Ολυμπιακό.

5. Κάνει ότι του ζητάει: Η επιθυμία του Βαλβέρδε είναι σαν... διαταγή για τον Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων έφερε στο λιμάνι παίκτες που ζήτησε ο Ισπανός, όπως τον Ορμπάιθ και τον Μαρκάνο. Πάντα θέλει να τον ικανοποιεί στον βαθμό που μπορεί φυσικά.

6. Το ευρωπαϊκό όραμα: Η φετινή χρονιά στην Ευρώπη άνοιξε νέους... ορίζοντες για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης είναι πολύ φιλόδοξος και επιζητά να δει τους Πειραιώτες να κάνουν ακόμα καλύτερες πορείες σε εκτός των συνόρων διοργανώσεις απ' ότι φέτος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ονειρεύεται την συμμετοχή σε έναν τελικό και έχει ήδη στείλει το σχετικό μήνυμα προς τον Βαλβέρδε. Του έχει καταστήσει σαφές ότι έχει ευρωπαϊκό όραμα και πως στόχος του είναι να φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πιθανότητες και τι... ακούγεται

Την δεδομένη χρονική στιγμή πηγές που είναι κοντά στον Βαλβέρδε δίνουν πιθανότητες 55%-45% για την υπόθεση της παραμονής του. Το 55% πηγαίνει στο να αποχωρήσει και το 45% στο να συνεχίσει. Εκείνο όμως που ακούγεται και ψιθυρίζεται στο λιμάνι είναι ότι καλό είναι στην παρούσα φάση να μην προδικάσει κανείς τίποτα.

Άνθρωποι που είναι κοντά στον σύλλογο και στον Ισπανό θεωρούν πως όλα είναι ανοιχτά και ότι ο Ισπανός θέλει να ακούσει αναλυτικά όλο το πρότζεκτ της νέας χρονιάς από τον Μαρινάκη προτού πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Για τον Βαλβέρδε θα παίξουν βέβαια ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως το πως θα διευθετήσει το προσωπικό του πρόβλημα, το πως θα εκτιμήσει τις ποδοσφαιρικές συνθήκες στην Ελλάδα καθώς και το κατά πόσον θα του ανοιχθούν άλλες επαγγελματικές προοπτικές από την Ισπανία και όχι μόνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα