Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Αστέρα;

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Αστέρα;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος διατυπώνει στο blog του τέσσερα ερωτήματα με αφορμή τις φωνές του Σαββίδη για το Σαλπιγγίδη και τις υπόνοιες περί εύνοιας του...Ολυμπιακού.

Διάβασα με ενδιαφέρον τα όσα είπε ο Σαββίδης μετά την τιμωρία του Σαλπιγγίδη. Και μού ήρθαν στο μυαλό δύο ερωτήματα, αν όντως στον ΠΑΟΚ φωτογραφίζουν τον Ολυμπιακό ως…υπεύθυνο (!!!) της βαριάς ποινής που επιβλήθηκε στον αρχηγό της ομάδας τους. Με το σκεπτικό τους ότι ο Ολυμπιακός προτιμάει ως αντίπαλο στον τελικό του κυπέλλου τον Αστέρα από τον ΠΑΟΚ, προφανώς εννοώντας ότι έτσι θα το πάρει πιο εύκολα το τρόπαιο.

Το πρώτο ερώτημα είναι: ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα; Δηλαδή, γιατί ο Ολυμπιακός να θέλει αντίπαλο στον τελικό τον Αστέρα κι όχι τον ΠΑΟΚ (εφόσον βεβαίως ο Ολυμπιακός αποκλείσει στα ημιτελικά τον Πανθρακικό); Απ΄ ότι βλέπω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Αστέρας είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ. Στα δε μεταξύ τους παιχνίδια, ο Αστέρας κέρδισε καθαρά 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 στην Τούμπα με κατά κοινή ομολογία ψεύτικο πέναλτι στο 85. Τα δε παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο 88 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κέρδισε στο 93 στην Τρίπολη τον Αστέρα, που έπαιζε από το 55 με 10 παίκτες. Κι ακόμη και στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Αστέρα, που είχε δοκάρι στο 85. Δεν βλέπω, δηλαδή, σε αγωνιστικό επίπεδο, για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός να θέλει αντίπαλό του στον τελικό τον Αστέρα κι όχι τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει τους πάντες και τα πάντα κι έτσι προήλθε από αυτόν (!!!) η τιμωρία των έξι αγωνιστικών, τότε σε περίπτωση που στην ΕΠΟ πέσει η ποινή του Σαλπιγγίδη, η σχετική απόφαση θα έχει πάλι προέλθει από τον…Ολυμπιακό; Η, ο Ολυμπιακός ελέγχει μόνο τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις (δηλαδή τη Λίγκα) κι όχι τις εφέσεις (δηλαδή την ΕΠΟ); Μα τα πράσινα και τα…μαύρα παπαγαλάκια δε λένε ότι ο Ολυμπιακός στηρίζει την κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω διαιτησίας, στην ΕΠΟ; Δηλαδή, τότε τι θα λέει ο ΠΑΟΚ; Ότι ο Ολυμπιακός κανόνισε να σβηστεί η ποινή του Σαλπιγγίδη;...

Το τρίτο ερώτημα: Καλά, ο Ολυμπιακός θα ευνοηθεί κατά κύριο λόγο από την απουσία του Σαλπιγγίδη; Δε θα ευνοηθούν οι δύο αντίπαλοί του στη μάχη των πλέϊ οφς, ο Παναθηναϊκός, που μάλιστα παίζει τώρα στην Τούμπα, αλλά κι ο Αστέρας, που έχει και τα δύο ημιτελικά παιχνίδια κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ; Οι κύρια ωφελημένοι είναι ξεκάθαρα ο ΠΑΟ κι ο Αστέρας. Ο Ολυμπιακός μπορείς να πεις ότι απλά ωφελείται αυτό που λέμε παράπλευρα. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής. Και αν φτάσουν στον τελικό Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης θα παίξει κανονικά.

Το τέταρτο ερώτημα: Ο Σαλπιγγίδης δίκαια δεν τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές; Τα πράγματα είναι απλά. Ο άνθρωπος μούντζωσε (εκτός κι αν είναι οφθαλμαπάτη αυτό που είδαμε στην τηλεόραση), ήταν αρχηγός, γράφτηκε η παράβαση στο φύλλο αγώνα και βάσει των κανονισμών έπρεπε να φάει 4+2 αγωνιστικές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πραγματικά είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ χάνει ένα διεθνή άσο του σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, αλλά δεν φταίει γι΄ αυτό η πειθαρχική επιτροπή. Στον ΠΑΟΚ φέτος έχουν τεράστιο πρόβλημα με τις αποβολές. Είχε εκφράσει κι ο ίδιος ο Σαββίδης τη δυσαρέσκειά του, δημοσίως. Έπρεπε να το είχαν λύσει το εσωτερικό τους αυτό θέμα έγκαιρα. Αλλά συνεχίζεται η ίδια ιστορία, για κακό της ίδιας τους της ομάδας.

Κάτι τελευταίο: κακώς επικαλούνται στον ΠΑΟΚ το ότι δεν είχε τιμωρηθεί ο Ντιόγο για μούντζα στο ματς με τον Ατρόμητο. Για τον απλούστατο λόγο ότι η πειθαρχική επιτροπή δεν μπορούσε να τον τιμωρήσει, αφού στο φ.α. είχε χρεωθεί με κίτρινη κάρτα για την συμπεριφορά του. Όταν δεν υπάρχει αποβολή, δεν μπορεί να υπάρξει τιμωρία. Ούτε καν με χρήση βίντεο, διότι το βίντεο εφαρμόζεται για περιπτώσεις στις οποίες το παράπτωμα διέφυγε της προσοχής του διαιτητή. Με τον Ντιόγο δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Ο διαιτητής είχε κρίνει πως η κίνησή του ήταν για κίτρινη κάρτα. Θέλετε κακώς; Κακώς. Αλλά η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας ήταν αδύνατο να τον τιμωρήσει.

Τώρα, για την απειλή αποχώρησης του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα και το κύπελλο, δεν υπάρχουν σχόλια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.