Και τα 3 ντέρμπι είναι!

Και τα 3 ντέρμπι είναι!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος διατυπώνει στο blog του την άποψή του για τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ.

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Λίνεν, που δηλώνει ότι δεν είναι ντέρμπι αυτό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, προφανέστατα για να βγάλει το άγχος από τους παίκτες του, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι σαφώς και πρόκειται για ντέρμπι. Ακόμη και ουραγός να ήταν η ΑΕΚ το ίδιο θα πίστευα!

Διότι, πολύ απλά η ιστορία έχει διδάξει ότι ανεξάρτητα από τη φόρμα, την κατάσταση γενικότερα, αλλά και τη βαθμολογία των λεγόμενων παραδοσιακών αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πάρα πολύ αμφίρροπα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Άρα, ντέρμπι. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι κάποια εντυπωσιακά σκορ, που παρατηρούνται σε τέτοια παιχνίδια, αραιά και που.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με σκορ 3-0 πληρώνει 5.50 στη mybet

Άλλωστε, μπορεί όλοι να δεχόμαστε ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι σαφώς ανώτερος απ΄ όλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως τα αποτελέσματά του με τους παραδοσιακούς αντιπάλους του ποια είναι;

Με τον Παναθηναϊκό 2-2 στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι το οποίο κινδύνευσε να χάσει.

Με τον ΠΑΟΚ 1-1 στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο ισοφαρίστηκε στο 88.

Με τον Άρη 2-2 στο Χαριλάου (με την ισοφάριση του στο 82) και 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Δηλαδή, βλέπουμε τρεις ισοπαλίες και μία νίκη στο γκολ. Άρα, παιχνίδια τα οποία παίχτηκαν όλα ως το τελευταίο λεπτό.

Θέλετε να πάμε και λίγο παραπέρα; Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τις άλλες δύο πιο ισχυρές ομάδες του φετινού πρωταθλήαμτος ποια ήταν;

Με τον Αστέρα δύο νίκες, 1-0 στο Καραϊσκάκη (με δοκάρι του Αστέρα στο 85’) και 1-0 στην Τρίπολη (με γκολ στο 92).

Και με τον Ατρόμητο μία νίκη, 1-0 στο Περιστέρι και μία ήττα, 2-3 στο Καραϊσκάκη.

Άρα κι εδώ μιλάμε για άλλα τέσσερα παιχνίδια που ήταν ως το τέλος ανοιχτά στην ισοπαλία.

Δεν ξεχνώ φίλοι μου το μοναδικό παιχνίδι απ΄ όλα αυτά με τις δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και τους παραδοσιακούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, στο οποίο υπήρξε μεγάλο σκορ. Κι ήταν με την ΑΕΚ, το 4-0 στο ΟΑΚΑ. Μόνο που επίσης δεν ξεχνώ και τη συγκυρία εκείνου του αγώνα, με την αποβολή του στόπερ της ΑΕΚ από το 22’, με πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο ίδιο λεπτό. Κι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κάθε μέρα σε τέτοια παιχνίδια. Άσε που ακόμη κι έτσι η ΑΕΚ ως το 2-0 στο 55, το κρατούσε το παιχνίδι σε επίπεδα ντέρμπι.

Εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί για να κερδίσει την ΑΕΚ, μέσα στο σπίτι του. Πάνω απ΄ όλα γιατί είναι καλύτερος απ΄ όλες τις πλευρές, αλλά και γιατί ακριβώς παίζει στην έδρα του και θέλει να το πάρει το 40ο του πρωτάθλημα από αυτό το ματς. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι για εμένα ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο πρέπει να περιμένει να δει ένα ντέρμπι κι όχι ένα ματσάκι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα κυνηγάει σκορ. Κι ακόμη μεγαλύτερα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη πιστεύω θα είναι αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Τώρα, αν ο Ολυμπιακός με τη δική του απόδοση μετατρέψει σε εύκολα παιχνίδια τα ντέρμπι, αρχής γενομένης από αυτό με την ΑΕΚ, πραγματικά θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του και για τον κόσμο του. Αλλά εύκολο δε θα είναι. Θα χρειαστεί πραγματικά καλή απόδοση από τους παίκτες του Μίτσελ, λέω εγώ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.