Αυτός είναι το βαρόμετρο!

Αυτός είναι το βαρόμετρο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «δείχνει» μέσα από το blog του στο gazzetta ποιος κατά την γνώμη του είναι ο παίκτης-βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού στην πορεία σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Έχουμε ξεπεράσει ήδη τα δύο τρίτα της σεζόν κι ένα ίσως ενδιαφέρον ερώτημα που έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό: ποιος είναι ο πιο απαραίτητος παίκτης του; Αυτό που λέμε βαρόμετρο.

Στα δικά μου τα μάτια, πάντως, είναι ο Αμπντούν! Μία μεταγραφή που είχε περάσει στα ψιλά, τζάμπα από την Καβάλα και που μέχρι τα μισά της περασμένης σεζόν αντιμετωπίζονταν από άλλους με επιφυλακτικότητα κι από άλλους με ειρωνεία κι αποδοκιμασία.

Για σκεφθείτε λίγο: Σχεδόν όποιος και να λείψει έχει αντικαταστάτη. Πλην ίσως του Χολέμπας και του Μανιάτη. Για το Χολέμπας υπάρχει ο Λυκογιάννης, που έχει μέλλον, αλλά δεν έχει εμπειρία. Για το Μανιάτη το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ με τα χαρακτηριστικά του, δηλαδή τύπος box to boxμέσος.

Αλλά το μεγαλύτερο«θέμα» αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό είναι ο Αμπντούν. Από τότε που έφυγε ο Μιραλάς, ο Αλγερινός είναι το κλειδί για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Μπορεί να σκοράρει πολύ λιγότερο από το Βέλγο, αλλά δημιουργεί και πολύ περισσότερο.

Ας παρατηρήσουμε τα ματς στα οποία δεν έπαιξε-για να το πάμε ανάποδα δηλαδή:

Σε Ατρόμητο 1-0, σε Καβάλα 1-0, σε Πάτρα 1-1 (δηλαδή με την ομάδα να βάζει από ένα μόλις γκολ κάθε φορά)…

Και φυσικά τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε, στα οποία ουσιαστικά δεν έπαιξε (στο πρώτο αποβλήθηκε από το 22 και στο δεύτερο ήταν τιμωρημένος), ο Ολυμπιακός ούτε καν σκόραρε…

Ακόμη μπήκε αλλαγή στο Μονπελιέ, ενώ ο Ολυμπιακός έχανε και τελικά κέρδισε 2-1. Ακόμη και με την Καβάλα για το κύπελλο μπήκε στο 0-0 κι ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0…

Αρκούν αυτά; Κάθε φορά που ο Αμπντούν απουσιάζει, ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πρόβλημα δημιουργίας ευκαιριών. Και το έλυσε εν τη απουσία του μόλις μία, στο 3-0 με τη Βέροια, όταν μπήκε ο Πίνο κι έκανε «παπάδες»-δυστυχώς ο Κολομβιανός αποδείχθηκε προβληματικός σαν χαρακτήρας…

Ο Αλγερινός δίνει ρυθμό στην ομάδα με τις πολλές προσπάθειες που παίρνει, με τις σέντρες του, με τις ασίστ που βγάζει, αλλά και με τις αρκετές τελικές του σε κάθε παιχνίδι. Κι αν μπορέσει να «φτιάξει» μέσα από την προπόνηση ακριβώς αυτό το στοιχείο, δηλαδή το σουτ, θα μπορούμε να μιλάμε για μία εκπληκτική περίπτωση ακραίου κυνηγού.

Κι επειδή μιλάμε για άλλες λύσεις: μακάρι κάποια στιγμή ο Φετφατζίδης να φτάσει σε κάποιο επίπεδο, ώστε να μπαίνει μέσα απόντος του Αμπντούν και να μη φαίνεται η έλλειψη του Αλγερινού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.