Στην Ελλάδα κάνει πλάκα! (vid & pics)

Gazzetta team
Στην Ελλάδα κάνει πλάκα! (vid & pics)

bet365

Παρά την κακή ψυχολογία λόγω Λεβάντε, ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν έχει θέματα και με τα γκολ των Μασάντο-Τζιμπούρ πέρασε (0-2) κι από την Ξάνθη!

Άλλο Λεβάντε, άλλο Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο παιχνίδι με την Ξάνθη πως άλλο ήταν το ματς με την Λεβάντε και άλλο εκείνο με την ακριτική ομάδα. Άφησε πίσω του την κακή παρένθεση της Ισπανίας και απέδωσε αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Επικράτησε καθαρά απέναντι σε μία υπολογίσιμη και επικίνδυνη ομάδα και σε μία δυνατή έδρα. Το σημαντικό για τους ερυθρόλευκους ήταν πως είχαν πιο καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλαν καλές συνεργασίες και είχαν αρκετές φάσεις για γκολ, νικώντας με 2-0 εκτός έδρας ενώ είχαν την ευχέρεια να βάλουν και άλλα τέρματα.

Έτσι ξεκίνησε η Ξάνθη

Για την Ξάνθη βασικός κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας και Μουκουάνα. Οι Ντάνι και Φλίσκας πήγαν στον άξονα, ο Μάνταλος επιτελικός χαφ, στα άκρα της επίθεσης οι Σμιθ και Μαρίν και βασικός φορ ο Ονουάτσι.

Με αλλαγές και πίεση ο Ολυμπιακός

Ο Μίτσελ προχώρησε ξανά σε αλλαγές στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Και αυτό διότι ο Ισπανός είχε αρκετά παράπονα από την άμυνά του καθώς και τον άξονα από την αναμέτρησή του με την Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός είχε τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ήταν ο Παπάζογλου και αριστερό ο Λυκογιάννης στο ντεμπούτο του ως βασικός με την φανέλα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.

Τα δύο στόπερ ήταν οι Κοντρέρας και Σιόβας. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Φέισα, Μανιάτης και πιο μπροστά τους ήταν ο Μασάντο. Στα δύο άκρα πήγαν οι Βλαχοδήμος και Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς θέλοντας να βγάζουν γρήγορα καλές φάσεις για γκολ. Τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα όμως παρά τις προσπάθειες των ερυθρολεύκων κύλησαν δίχως κάτι το ιδιαίτερο από μέρους τους, γεγονός που ίσχυσε και για την Ξάνθη.

Στο 12ο λεπτό οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν την Ξάνθη με σουτ του Βλαχοδήμου ο οποίος πήρε πάσα από τον Τζιμπούρ, που πέρασε όμως αρκετά άουτ. Στο 14' αφού πρώτα ο Μανιάτης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από μαρκάρισμα του Βάλλα ο Ολυμπιακός είχε μία διπλή ευκαιρία.

Ένα σουτ του Φέισα έδιωξε ο Λοντίγκιν. Στην επαναφορά της μπάλας ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να σκοράρει για το 0-1. Στο 27' ήταν η σειρά της Ξάνθης να φωνάξει για πέναλτι με τον Σμιθ να ισχυρίζεται ότι η σέντρα που έκανε βρήκε το χέρι του Παπάζογλου.

Με φάουλ του Μασάντο το 0-1 και αφιέρωση!

Στο 29ο λεπτό ο Μασάντο σημείωσε το δεύτερο φετινό του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού και το πρώτο του στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 σε ένα γκολ όπου φέρει ευθύνη ο Λοντίγκιν καθώς απέκρουσε με αστάθεια την μπάλα και έτσι παραβιάστηκε η εστία του. Ο Πορτογάλος μάλιστα έσπευσε να αφιερώσει το γκολ που έβαλε στον κόσμο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Λίγα λεπτά μετά και ειδικότερα στο 36' ο Αμπντούν έκανε ένα καλό σουτ που βγήκε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός όντας εμφανώς ανώτερος από την Ξάνθη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους δικαίως πήρε το προβάδισμα στο σκορ και ενώ είχε την δυνατότητα να σκοράρει ξανά. Προς το τέλος του πρώτου μέρους η Ξάνθη αποπειράθηκε να αντιδράσει και να ψάξει την ισοφάριση, όμως το γύρισμα του Ονουάτσι στο 42' που μπλόκαρε ο Μέγιερι και η κεφαλιά του Βάλλα που πέρασε ψηλά άουτ δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Το... καθάρισε ο Τζιμπούρ

Στο Β' μέρος η Ξάνθη επιχείρησε να κάνει το come back της. Πρέσαρε τον Ολυμπιακό κυρίως από τα άκρα και επεδίωξε να βγάλει φάσεις για γκολ, δίχως όμως να πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 61' μετά από σέντρα του Λυκογιάννη και προβολή του Βλαχοδήμου υπήρξε μεγάλη επέμβαση του Λοντίνγκιν. Στο 67' έγινε μία νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Αμπντούν έβγαλε πολύ καλή μπαλιά και ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να σκοράρει, αφού ηττήθηκε από τον Λοντίνγκιν.

Στο 68' ο Τζιμπούρ μπόρεσε να βρει δίχτυα 'τελειώνοντας' το ματς. Μετά από χαμένο τετ α τετ του Βλαχοδήμου η μπάλα πήγε στον Μανιάτη που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Λοντίγκιν να αποκρούει ασθενώς και τον Αλγερινό να παίρνει το 'ριμπάουντ' για να σκοράρει από κοντά για το 0-2. Αυτό ήταν το 17ο γκολ σε 18 ματς πρωταθλήματος. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε και άλλες καλές στιγμές για να βάλει γκολ. Χαρακτηριστικά ήταν τα χαμένα τετ α τετ των Γκρέκο, Μήτρογλου και Αμπντούν προς το τέλος του αγώνα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως το ματς είχε μικρή διακοπή λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου της Ξάνθης και την ρίψη αντικειμένου κοντά στον βοηθό διαιτητή.

Man of the match: Ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός χαφ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με πολλά τρεξίματα, μάχες και σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Ταλαιπώρησε όσο λίγοι την αντίπαλη άμυνα και φανέρωσε για ακόμα μία φορά γιατί είναι τόσο σημαντικός στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας και η επίθεση της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα αν και επιχείρησε να παίξει ανοιχτά και δεν κλείστηκε δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ με κάποια μεγάλη φάση ενώ και δημιουργικά είχε πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη ο Λοντίγκιν έχει ευθύνη για το πρώτο γκολ που μπήκε ενώ η ασθενής του απόκρουση στο σουτ του Μανιάτη στην φάση του δεύτερου τέρματος επέτρεψε στον Τζιμπούρ να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Έχει κάνει πάντως και κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις.

Στο ύψος του: Οι Τζιμπούρ, Λυκογιάννης, Μασάντο και Βλαχοδήμος. Οι τέσσερις αυτοί παίκτες ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό με τον πρώτο να σκοράρει, τον δεύτερο να βγάζει θετικό πρόσημο και αμυντικά και επιθετικά, τον Πορτογάλο να βάζει ένα πολύ ωραίο φάουλ και να δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης και τον Βλαχοδήμο να συμβάλλει δημιουργικά και να είναι θετικός γενικά αλλά να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλο κέρδος που ο Λυκογιάννης στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα ως βασικός παρουσίασε τόσο καλή εικόνα. Σταθερά θετικότατος για άλλη μία φορά και ο Παπάζογλου ως δεξί μπακ. Ο Ολυμπιακός συνολικά είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα και έναν άξονα σε καλή κατάσταση σε αντίθεση με την Ξάνθη που δεν... τράβηξε σχεδόν καθόλου ειδικά από ένα σημείο και έπειτα.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Λοντίγκιν στο γκολ του Μασάντο. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης με τον λανθασμένο τρόπο που αποκρούει την μπάλα δέχεται το τέρμα από το οποίο γίνεται το 0-1 για την ομάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια η εκτέλεση του φάουλ από τον Πορτογάλο ήταν πολύ καλή.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Παππάς υπέπεσε σε λάθη στην διάρκεια του αγώνα όπως και οι βοηθοί του. Οι δύο ομάδες ζητούν από ένα πέναλτι ενώ η Ξάνθη διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στην φάση του γκολ του Τζιμπούρ. Οι Ακρίτες είχαν πάντως και άλλα παράπονα Γενικότερα παρά τα ατοπήματά του δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχει επηρεάσει την ροή του αγώνα καθώς έχει επικρατήσει η πιο καλή ομάδα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήταν σίγουρα ένας άλλος Ολυμπιακός στο ματς με την Λεβάντε. Πιο απελευθερωμένος, πιο ουσιαστικός, πιο σοβαρός και πολύ πιο κινητικός. Έβγαλε ενέργεια, πάθος, καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστή ανάπτυξη και φάσεις για γκολ. Σκόραρε δύο φορές κατά της Ξάνθης και ενώ είχε την δυνατότητα να σκοράρει και άλλες φορές. Οι Πειραιώτες ήταν αισθητά ανώτεροι των αρκετά προβληματικών αντιπάλων τους και νίκησαν δίκαια.

Στον αντίποδα η Ξάνθη δεν κλείστηκε πίσω. Δεν κοίταξε να παίξει αντι-ποδόσφαιρο. Προσπάθησε να ανέβει ψηλά, να πιέσει και να κάνει φάσεις αλλά δεν της... βγήκε. Η εμφάνισή της δεν ήταν η ανάλογη και αναμενόμενη και μοιρία λύγισε στο γήπεδό της από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο οι ερυθρόλευκοι έστειλαν και θετικά μηνύματα ενόψει Λεβάντε. Έδειξαν πως έχουν τα φόντα να παίξουν καλή μπάλα και να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα της Πέμπτης με την ισπανική ομάδα όπου θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους και γενικά το μεγάλο όπλο της έδρας του Καραϊσκάκη.

Ξάνθη: Λοντίγκιν, Γούτας, Μουκουάνα (46' λ.τ. Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71' Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57' Μαρσελίνιο), Φλίσκας και Μπέρτος.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μασάντο (63' Γκρέκο), Φέισα, Τζιμπούρ (84' Μήτρογλου), Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (79' Ιμπαγάσα), Σιόβας, Λυκογιάννης, Παπάζογλου και Αμπντούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα