Χειρότερη επίθεση; Φάμπρι!

Χειρότερη επίθεση; Φάμπρι!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσω του blog του μία πρώτη προσέγγιση στο νέο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ομολογώ ότι πιάστηκα αδιάβαστος με αυτό τον Φάμπρι. Εννοώ ότι πρώτη φορά τον άκουγα, παρότι βλέπω πολύ ισπανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, Γρανάδα δεν είχα δει καθόλου πέρσι (λόγω Ουρτάδο!), οπότε πραγματικά δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, καθώς για πρώτη φορά πέρσι δούλεψε στην Α΄κατηγορία στην Ισπανία.

Έριξα, όμως, μία ματιά σε όσα έκανε την τελευταία διετία, που υποτίθεται είναι η καλύτερη της καριέρας του, καθώς εργάστηκε την περασμένη σεζόν (με την Γρανάδα) ουσιαστικά για πρώτη του φορά στην Α΄ κατηγορία και φέτος σε ένα σύλλογο της Β΄ κατηγορίας, τη Ράσινγκ Σανταντέρ, που προέρχονταν από παρουσία συνεχόμενων ετών στην Α΄ κατηγορία. Αυτές, δηλαδή, είναι οι δύο σημαντικότερες ομάδες του Φάμπρι.

Τι έκανε;

Πέρσι, έμεινε ως την 19η αγωνιστική στον πάγκο της Γρανάδα. Δηλαδή όλο τον α΄ γύρο. Όταν απομακρύνθηκε από την ηγεσία της, μετά από τρεις σερί ήττες με σύνολο γκολ 2-10, η Γρανάδα ήταν ισόβαθμη της Βιγιαρεάλ στην 3η θέση από το τέλος, πρώτη δηλαδή στην επικίνδυνη ζώνη, με 19 πόντους, έναντι 18 της προτελευταίας Χιχόν και 12 της τελευταίας Σαραγόσα. Η Γρανάδα είχε τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, με 12 γκολ σε 19 αγωνιστικές. Μάλιστα, στις 10 πρώτες αγωνιστικές είχε βάλει μόλις δύο γκολ. Τελικά, η Γρανάδα έμεινε στην κατηγορία, τερματίζοντας ένα πόντο πάνω από τη Βιγιαρεάλ.

Φέτος, έμεινε ως της 15η αγωνιστική στον πάγκο της Σανταντέρ. Όταν απομακρύνθηκε από την ηγεσία της, μετά από τρεις σερί ήττες με σύνολο γκολ 1-8, η Σανταντέρ ήταν μέσα στην επικίνδυνη ζώνη, με 14 πόντους, δύο πάνω από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούσαν στην τελευταία θέση. Κι όπως πέρσι η Γρανάδα στην Α΄ κατηγορία, έτσι και φέτος η Σανταντέρ είχε τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, με 10 γκολ.

Εντάξει, εκτός από το εξόφθαλμο, ότι δηλαδή οι ομάδες του ήταν για υποβιβασμό όταν τον έδιωξαν, κάνει εντύπωση το πόσο άσχημη επίθεση είχαν-τη χειρότερη. Αντίθετα, ήταν αξιοπρεπείς αμυντικά. Διότι, από τις 22 ομάδες της Β΄κατηγορίας, μόνο πέντε είχαν καλύτερο παθητικό από τα 17 γκολ της Σανταντέρ φέτος κι από τις 20 ομάδες της Α΄ κατηγορίας μόνο οι δέκα είχαν καλύτερο παθητικό από τα 26 της Γρανάδα πέρσι.

Για να το κάνω πιο λιανά, οι δύο ομάδες του Φάμπρι ήταν οι δύο λιγότερο θεαματικές ομάδες των πρωταθλημάτων τους! Πέρσι η Γρανάδα με συντελεστή γκολ 12-26, όσο και φέτος η Σανταντέρ με συντελεστή γκολ 10-17. Καμία άλλη ομάδα δεν είχε συνολικά τόσο χαμηλό συντελεστή γκολ. Θέαμα, δηλαδή, στο μίνιμουμ, τουλάχιστον από αριθμό γκολ ανά παιχνίδι. Γκολ που βάζεις και τρως.

Δεν ξέρω αν στον Παναθηναϊκό έψαχναν ένα προπονητή τέτοιου στιλ, αλλά αυτός είναι ο Φάμπρι. Αν δεν αλλάξει στον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω κατά πόσο θα τραβήξει έστω λίγο τον κόσμο της η ομάδα…

Πάντως, πλάκα πλάκα, η αλλαγή του Ρότσα είχε λογική, αν δούμε τα αποτελέσματα:

πήρε τον Παναθηναϊκό 6ο από τον Φερέϊρα στην 10η αγωνιστική, 15 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και αήττητο στο ΟΑΚΑ σε κάθε διοργάνωση. Και μέσα σε έξι αγωνιστικές τον άφησε 9ο, 22 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό-κι ας μην έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι-και έχοντας χάσει το αήττητο της έδρας από το Λεβαδειακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.