Ολυμπιακός-Λεβάντε στον εξομοιωτή!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ολυμπιακός-Λεβάντε στον εξομοιωτή!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος “παίζει” με πραγματικά στοιχεία τις δύο αναμετρήσεις, μέσα από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων...


Η αλήθεια είναι ότι πιο παράξενη ομάδα από την Λεβάντε δεν είναι εύκολο να βρεις. Μία εξαιρετική πορεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από μία ομάδα που μόνο με ισπανική δεν μοιάζει.

Οι στατιστικές επιδόσεις της λένε ότι είναι ένα σύνολο που στην Πριμέρα θα έπρεπε να... χαροπαλεύει και όμως είναι έκτη στη βαθμολογία. Ολα όσα κάνει “φωνάζουν” ότι είναι ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό, αλλά τα αποτελέσματα την δικαιώνουν.

Η κατοχή μπάλας είναι άγνωστη λέξη για τον σύλλογο από την Βαλένθια. Τόσο άγνωστη λέξη που στην φετινή Πριμέρα δεν υπάρχει ομάδα που να κρατά λιγότερο την μπάλα στα πόδια της από την Λεβάντε.

Μόλις 35% κατοχή μπάλας κατά μέσο όρο στα φετινά ματς της έχει η Λεβάντε. Το αμέσως μικρότερο είναι της Μαγιόρκα η οποία έχει ποσοστό σχεδόν 41% και είναι η τελευταία της βαθμολογίας και της Γρανάδα με 45% που είναι στην ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λεβάντε σπάει όλα τα κοντέρ με μέσο όρο κατοχής 35%, ποσοστό που σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο είναι απίθανο να είχε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ever!!! Αυτό είναι και το πρώτο και βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμά της Λεβάντε. Η μπάλα στον αντίπαλο. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα ματς με όποιον αντίπαλο κι' αν παίζει σε όποια έδρα κι' αν παίζει.

Το ακόμη χειρότερο είναι το τι κάνει με την μπάλα έστω τον λίγο χρόνο που την έχει στα πόδια της; Το ποσοστό της Λεβέντε στις εύστοχες πάσες δεν φτάνει καν το 65%, ποσοστό αδιανόητο για ισπανική ομάδα. Ολες μα όλες έχουν ποσοστά άνω του 70% ή του 80% σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 90%. Η Λεβάντε λοιπόν και δεν έχει μπάλα στα πόδια της και όταν την έχει την... πουλάει εύκολα.

Περιττό μετά από όλα αυτά να σας πω, ποια είναι η ομάδα με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες σε όλη την Ισπανία; Η Λεβάντε φυσικά. Ποια είναι η ομάδα με τις λιγότερες εύστοχες προσπάθειες; Πάλι η Λεβάντε; Η ομάδα με τις λιγότερες καθαρές ευκαιρίες σε κάθε ματς; Ως συνήθως η Λεβάντε;

Και πώς αυτή η ομάδα είναι έκτη στη βαθμολογία της Πριμέρα, πάνω από Βαλένθια, Σεβίλλη και τόσες άλλες ομαδάρες και πέρασε και από τον όμιλο, συνεχίζοντας στους 32 του Europa League;

Η στατιστική δίνει και πάλι την απάντηση. Ποια είναι η πρώτη ομάδα σε κλεψίματα στην Ισπανία; Η Λεβάντε με πολύ μεγάλη διαφορά από την δεύτερη. Περίπου 18 φορές κλέβουν την μπάλα σε κάθε ματς οι παίκτες του Μαρτίνεθ. Ποιά είναι η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην κόντρα στην Πριμέρα; Η Λεβάντε με 9 τέρματα. Η πιο εύστοχη ομάδα (αναλογία τελικών προσπαθειών και τερμάτων) στην Ισπανία; Πάλι η Λεβάντε.

Και όχι μόνο. Προσέξτε ορισμένα πολύ ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά. Από που τελειώνει τις φάσεις της η Λεβάντε; Κατά 55% με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη που οι τελικές προσπάθειές της σε μία ολόκληρη χρονιά και όχι σε ένα ματς, να είναι περισσότερες έξω από το κουτί σε σχέση με αυτές μέσα σε αυτό. Μοιάζει αδιανόητο, αλλά κι' αυτό στη φετινή Λεβάντε συμβαίνει.

Μελετώντας όλα τα παραπάνω ακόμη κι' αν δεν έχετε δει σε κάποια ματς την φετινή Λεβάντε, όπως εγώ που την έχω χαζέψει δύο τρεις φορές στον ΟΤΕ ΤV νομίζω ότι πλέον μπορείτε και εσείς να βάλετε στον εξομοιωτή τα ματς του Ολυμπιακού με την Λεβάντε...


Τι θα σας δείξει ο εξομοιωτής... Ματς κλειστά, χωρίς καλό ρυθμό, που αν ο Ολυμπιακός τα αφήσει να κυλήσουν στο μοτίβο της Λεβάντε θα έχει πρόβλημα. Οι παίκτες του Μπενίτεθ θα συμπεριφερθούν ξανά ως αουτσάιντερ θα παίξουν ως τέτοια και στο πρώτο ματς στην Ισπανία, θα αφήσουν τον Ολυμπιακό να αισθανθεί αφεντικό και ομάδα που ελέγχει το ματς και θα τον χτυπήσουν στην κόντρα με τον εξαιρετικό Μάρτινς.

Αν ο Ολυμπιακός πέσει στην παγίδα, ότι παίζει με την ομάδα του Χουανφράν, του Καράμπελα, του Ελ Ζαρ και άρα είναι το μεγάλο φαβορί, τότε δύσκολα θα τα καταφέρει... Πολύ δύσκολα. Η Λεβάντε είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο να σου κλέψει το ματς ή την πρόκριση όντας πολύ χειρότερη από εσένα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.