Η «άλλη» 11άδα κι οι μεταγραφές

Η «άλλη» 11άδα κι οι μεταγραφές

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του δύο τρία πράγματα για τα «περί μεταγραφών» του Ολυμπιακού, σε σχέση με το τωρινό του ρόστερ.

Ρίχνοντας μια ματιά στα πρωτοσέλιδα σήμερα βλέπεις ολοένα και περισσότερες μεταγραφικές «σπόντες» για τον Ολυμπιακό. Με αφορμή, βέβαια, την αναμενόμενη συνέχιση της ευρωπαϊκής περιπέτειας του, μέσω τουλάχιστον του Γιουρόπα Λιγκ, λογικό είναι να προκύπτουν πληροφορίες περί ενίσχυσης το Γενάρη, με προοπτική το κάτι καλύτερο στην Ευρώπη.

Δεν πρόκειται να είμαι εγώ αυτός που θα πω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη ενδυνάμωσης-πολύ απλά γιατί πάντοτε υπάρχουν καλύτερες λύσεις. Όμως, θα προτιμήσω σε αυτή τη φάση να γίνω λίγο…αντιεμπορικός, παραθέτοντας τις δικές μου σκέψεις για το ρόστερ της ομάδας. Για παράδειγμα, ήδη ακούγονται περί ανάγκης απόκτησης ενός αμυντικού χαφ η, ενός ακραίου κυνηγού η, ενός δεκαριού κλπ, κλπ. Και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν έχουν βάση κι επιχειρήματα τα όποια σενάρια.

Όμως, θα ήθελα κατά πρώτον να φτιάξω μία ενδεκάδα του Ολυμπιακού, χωρίς τους 11 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν το παιχνίδι με τη Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη. Μία ενδεκάδα με Μέγερι, Ντιακιτέ (Καραγκούνη), Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκα-Φέϊσα, Ιμπαγάσα (Τάτο), Φουστέρ-Βλαχοδήμο, Τζιμπούρ (Πάντελιτς η, Ντιόγο), Φετφατζίδη (Λυκογιάννη). Και δεν βάζω μέσα τον Σκόνδρα και τον Σάμαρη, ενώ θα μπορούσα να τους βάλω…

Που θέλω να καταλήξω: Εγώ βλέπω βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Βλέπω καλό υλικό, βλέπω πολλά Ελληνόπουλα, βλέπω ποιότητα. Δεν κρύβω, όμως, ότι θα ήθελα να δω πολύ περισσότερο κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να έχω ασφαλέστερη γνώμη. Και για το ρόστερ και για τις πραγματικές ανάγκες του.

Πρώτο πρώτο θα ήθελα να δω το Φέϊσα και δη σε πιο μεγάλα παιχνίδια απ΄ ότι π.χ. με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο. Γιατί αμφιβάλλω πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, αν μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει ποιοτικότερο αμυντικό μέσο από το Σέρβο…

Όπως επίσης θα ήθελα να δω τον Βλαχοδήμο σιγά σιγά να παίρνει περισσότερα παιχνίδια. Όχι στη χάση και στη φέξη, αλλά αρκετά παιχνίδια και σταδιακά και πιο δυνατά. Το ίδιο κι ο Λυκογιάννης.

Ακόμη να δω αν μπορεί ο Ολυμπιακός να υπολογίζει στο Ζαραδούκα και πόσο μπορεί να υπολογίζει στον Παπάζογλου και τον Τάτο.

Και φυσικά μόνο μέσα από παιχνίδια θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε εάν ο Φετφατζίδης κάνει η, όχι για τον Ολυμπιακό.

Τι λέω λοιπόν: Καλές είναι οι μεταγραφές, αλλά πρώτα πρέπει να δει ο Ολυμπιακός και να «εξαντλήσει» το δικό του ρόστερ, που μόνο φτωχό δεν είναι.

Τέλος πάντων, για ενίσχυση, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός αν πρέπει να κάνει, πρέπει να είναι μόνο πρώτης γραμμής, δηλαδή για να βοηθήσει άμεσα στην Ευρώπη. Τίποτα άλλο.

Παρεμπιπτόντως, ρίξτε αν θέλετε μία ματιά με το τι έγραφα την επομένη της ήττας από τη Σάλκε, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (http://www.gazzetta.gr/champions-league-olympiakos/article/326786-mporei-na-gyrisei)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.