Η αδικία στον Ιταλό

Η αδικία στον Ιταλό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του την εικόνα του Ολυμπιακού χθες με τον ΟΦΗ και ειδικά εκείνη του Γκρέκο, η εμφάνιση του οποίου πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Και δεν ξεχνάει και τη «φάση πέναλτι».

ΔΕΝ θέλω να κάνω τον αιρετικό, αλλά ρίχνοντας μία ματιά σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, νομίζω ότι ένας παίκτης του Ολυμπιακού αδικείται.

Καταλαβαίνω πως το βάρος θα πέσει κατά πρώτον στον Μασάντο (αφού έβαλε ένα κι έφτιαξε ένα) και κατά δεύτερον στον Μήτρογλου (διότι ξεκλείδωσε το ματς) και στον Φέϊσα (διότι έλαμψε στην πρώτη του φετινή εμφάνιση), αλλά πραγματικά πιστεύω πως οι κριτικές αδικούν τον Ιταλό.

Ο Γκρέκο έκανε, κι όχι για πρώτη φορά, ένα πολύ «γεμάτο» παιχνίδι, βοηθώντας από τον άξονα και προς τα αριστερά, τόσο δημιουργικά, όσο κι ανασταλτικά και από ατυχία δεν σκόραρε κιόλας στη φάση του α΄ ημιχρόνου, στην οποία συνδυάστηκε έξοχα με τον Αμπντούν, αλλά παίρνοντας την μπάλα από τον Αλγερινό, κλότσησε…αέρα.

Είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού από το 10 έως το 55, οφείλεται εν πολλοίς και στον πρώην άσο της Ρόμα, που έδωσε πολλά στην ομάδα σε ό,τι αφορά το ρυθμό, την επιθετικότητα, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις αλλαγές του παιχνιδιού. Η δε στατιστική υπηρεσία τον είχε μακράν πρώτο στις πάσες, με 24.

Η δυνατότητα δε του Ιταλού να παίζει τόσο ως εσωτερικός μέσος, όσο κι ως χαφ-εξτρέμ, όπως τον είδαμε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Άρσεναλ και Μονπελιέ, λύνει ενίοτε τα χέρια και του προπονητή.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός όπως αναμένονταν είχε δύσκολο έργο κόντρα στον ΟΦΗ, μία ομάδα από τις πιο δυσκολοκατάβλητες του πρωταθλήματος. Το γρήγορο, στο β΄ ημίχρονο, 2-0 τέλειωσε ουσιαστικά το ματς, αλλά όλοι είχαμε ζοριστεί μέχρι να ανοίξει το σκορ, στο φινάλε του ημιχρόνου…

Κι αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο ο Ζαρντίμ, που τα «έχωσε»πριν λίγες ημέρες στους παίκτες και ειδικά σε κάποιους νεαρούς Έλληνες. Είδαμε πόσο ανέτοιμος μπήκε στο ματς ο Φετφατζίδης στο 72 και δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να ξαναβάλει τον ΟΦΗ στο παιχνίδι, με την επιπόλαιότητά του στη φάση που κρίνεται ως πέναλτι από τους περισσότερους-αν και ο ίδιος ο Ιωαννίδης δεν διαμαρτυρήθηκε καν, ίσως γιατί έπεσε ο ίδιος πάνω στο απλωμένο πόδι (τονίζω το ίσως, για να μην παρεξηγηθώ, γιατί ειδικά στη ζωντανή μετάδοση κι εμένα πέναλτι μου φάνηκε).

Να θυμίσω ότι πέρσι ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 τον ΟΦΗ και στο ίδιο χρονικό σημείο, 73', ένας τότε ερυθρόλευκος, ο Κοστάντσο, τον είχε βάλει πάλι στο ματς (2-1) με ένα απερίγραπτο προσωπικό λάθος. Κι όλοι ξέρουμε πως τελικά το ματς είχε λήξει 2-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.