Ψεκάστε, σκουπίστε... Μονπελιέ! (pics, vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ψεκάστε, σκουπίστε... Μονπελιέ! (pics, vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός χωρίς να... φορτσάρει, καθάρισε νωρίς τον ΟΦΗ (2-0) και έκανε... συντήρηση για τον «τελικό» της Τρίτης με την Μονπελιέ!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική του γραμμή δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερό ο Χολέμπας.

Στον άξονα ήταν ο Φέισα –στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός σε ρόλο αμυντικού χαφ- και πιο μπροστά του οι Γκρέκο και Μασάντο. Στις πτέρυγες ήταν οι Αμπντούν και Βλαχοδήμος (ακόμα ένας φετινός πρωτάρης στο αρχικό σχήμα).

Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου για ακόμα ένα παιχνίδι, απόντος του Τζιμπούρ. Όσον αφορά στον ΟΦΗ βασικός γκολκίπερ ήταν ο Γουναρίδης.

Την αμυντική γραμμή απάρτιζαν οι Ζαχαράκης (δεξιά), Σόουζα και Κουρδάκης (στόπερ) και Βαντίνιο (αριστερά). Στο κέντρο ήταν οι Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος και Μπανούσης.

Στα άκρα της επίθεσης ήταν ο Κουτσιανικούλης και ο Βιτώρος. Μοναδικός προωθημένος για το νεανικό σχήμα του Νίκου Αναστόπουλου ήταν ο Παπάζογλου.

Ο κόσμος δεν πήγε γήπεδο…

Μία σημαντική λεπτομέρεια αναφορικά με το παιχνίδι ήταν η προσέλευση του κόσμου. Περίπου 12 χιλιάδες (σ.σ. που έγιναν κάπως περισσότεροι στην εξέλιξη του αγώνα) ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη το βράδυ του Σαββάτου αν και όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούσαν κανονικά και γενικά δεν υπήρχε πρόβλημα μετάβασης στο γήπεδο.

Οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδας επέλεξαν να μην πάνε γήπεδο καθώς δεν δείχνουν να είναι και τόσο ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο που βλέπουν από την ομάδα τους. Πάντως η εικόνα στις κερκίδες στον αγώνα με την Μονπελιέ σε σχέση με εκείνον με τον ΟΦΗ αναμένεται να είναι διαφορετική.

Ο ΟΦΗ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία

Παρότι και ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ μπήκαν αρκετά αποφασισμένοι στον αγώνα την πρώτη πολύ σημαντική διπλή ευκαιρία στο ματς την είχαν οι Κρητικοί. Για την ακρίβεια είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ.

Στο 10ό λεπτό τα σουτ των Παπάζογλου και Κουτσιανικούλη αποκρούστηκαν από τον Κάρολ, που δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ. Στην αρχή ο Παπάζογλου ήταν εκείνος που σούταρε για να δοκιμάσει την τύχη του στην επαναφορά της μπάλας ο συμπαίκτης του.

Ο Βορεϊοιρλανδός είπε… όχι και στους δύο. Έτσι οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να κάνουν το… μπαμ λίγο μετά την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Φάσεις ο Ολυμπιακός και φωνές για πέναλτι

Στην συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός που έκανε κάποια λεπτά για να βρει τα… πατήματά του, έχοντας ορισμένα προβλήματα στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία του είχε… απαντήσεις στις ευκαιρίες του ΟΦΗ με αρκετές φάσεις για γκολ. Ένα σουτ του Μασάντο στο 12’ και ένα του Αμπντούν στο 18’ δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 19’ ο Μανιάτης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με μία σέντρα σουτ. Στο 21’ ο Βλαχοδήμος ζήτησε με έντονο τρόπο πέναλτι με τον Αμπάρκιολη να το αρνείται. Εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο ενώ ούτε το ριπλέι φανέρωσε κάτι ξεκάθαρο.

Στο 24’ ο Μήτρογλου έκανε ένα σουτ δίχως να απειλήσει ουσιαστικά ενώ στο 25’ μία ωραία προσπάθεια του Μασάντο πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 27’ ο Μήτρογλου δοκίμασε να σκοράρει με το κεφάλι με την μπάλα να περνάει άουτ.

Διαμαρτυρίες και από ΟΦΗ

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε πολύ τον ΟΦΗ, όμως από την μία τα τελειώματα των παικτών του και από την άλλη ο Γουναρίδης κρατούσαν το μηδέν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στο 30ό λεπτό οι παίκτες του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν για ένα μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη που φάνηκε να είναι λίγο μετά την γραμμή της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού.

Ο Αμπάρκιολης δεν έδειξε απολύτως τίποτα σε μία φάση που όπως φάνηκε δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη παράβαση και το ματς συνεχίστηκε. Στο 31’ ο Γκρέκο δεν κατάφερε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει προς τα αντίπαλα δίχτυα, χάνοντας μία καλή ευκαιρία για να βάλει γκολ.

Χτύπησε ο Μητρο-γκόλ και 1-0!

Στο 42ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά από στημένη φάση. Ύστερα από καλοχτυπημένο φάουλ του Μασάντο (σ.σ. σε ένα φάουλ που κέρδισε ο Αμπντούν με τους παίκτες του ΟΦΗ να αμφισβητούν την απόφαση του Αμπάρκιολη και τον Λαμπρόπουλο να δέχεται κίτρινη για το φάουλ αυτό) ο Μήτρογλου έπιασε με την… μία το σουτ με την μπάλα να σκάει κάτω, να αποκτά μία δυνατή τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Γουναρίδη.

Ήταν ένα ωραίας εκτέλεσης γκολ από τον διεθνή φορ που το έψαχνε αυτό το τέρμα μετά τον αγώνα με τον Άρη. Όπως ήταν φυσικό, λογικό και επόμενο ο Μητρο-γκόλ το πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του.

Στο 46’ ο Μασάντο έπιασε ένα ακόμα καλό σουτ με τον Γουναρίδη να υποχρεώνεται σε απόκρουση σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι γενικότερα στο πρώτο μέρος παρότι ο ΟΦΗ σε κάποιες στιγμές έκλεισε αρκετά καλά τους διαδρόμους προς την εστία του και ήταν και σαφώς βελτιωμένοι συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Άρη, και έκαναν και φάσεις αλλά και σκόραραν.

Γκολάρα από Μασάντο

Ο Μασάντο κατάφερε να… χτυπήσει ξανά στο 55ο λεπτό για τον Ολυμπιακό από ένα ακόμα στημένο και ενώ οι Πειραιώτες είχαν μπει δυνατά και στο Β’ μέρος. Μετά από πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ ο Πορτογάλος άσος έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0 με τον Γουναρίδη να φταίει για το πως δέχθηκε το γκολ. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Και γι’ αυτό το φάουλ πάντως που δόθηκε στους Πειραιώτες υπήρξαν ενστάσεις. Στο 58’ ο Κουτσιανικούλης μετά από μία ωραία ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ζήτησε νέο πέναλτι ο ΟΦΗ

Στο 69’ ο Μασάντο απείλησε και πάλι τον ΟΦΗ, αδειάζοντας του αντιπάλους του αλλά μην προλαβαίνοντας την μπάλα για να σουτάρει προς το τέρμα του Γουναρίδη. Στο 75’ ο Φετφατζίδης φάνηκε να μαρκάρει αντικανονικά εντός της μικρής περιοχής τον Ιωαννίδη σε μία φάση όπου ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι. Έτσι όπως διαπιστώνει κανείς από το ριπλέι ο Αμπάρκιολης θα μπορούσε να είχε δώσει την εσχάτη των ποινών.

Στο 80ό λεπτό ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βάλει πάλι γκολ από στημένη φάση με τον Χολέμπας να στέλνει την μπάλα έξω. Το σουτ του Ζορμπά στο 85’ που πήγε άουτ δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι, που έληξε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Man of the match: Ο Λιούμπομιρ Φέισα και Πάολο Μασάντο. Ο Σέρβος στην πρώτη του εμφάνιση φέτος στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού τα... έδωσε όλα και άφησε πολλές υποσχέσεις. Προσέφερε πολλές και σημαντικές βοήθειες και αμυντικά και δημιουργικά. Έκανε και πολλή και μεγάλη προσπάθεια.

Υπήρχαν δε στιγμές όπου ήταν σχεδόν... παντού. Ο Πορτογάλος χαφ από την άλλη έδειξε αρκετές ποδοσφαιρικές του αρετές μετά από καιρό καθώς και το καλό του πόδι. Από δικό του φάουλ μπαίνει το τέρμα του Μήτρογλου ενώ το τέρμα που σημειώνει ξανά από εκτέλεση φάουλ ήταν πολύ καλό.

Επιπλέον ο Μασάντο ήταν κινητικός και απείλησε και άλλες φορές την εστία του Γουναρίδη. Με άλλα λόγια έστειλε μηνύματα για μία ακόμα καλύτερη συνέχεια και κυρίως ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Η μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ και κυρίως τα άκρα του και ο Παπάζογλου. Αν και βγήκαν ορισμένες φάσεις δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά και να απειλήσει τόσο πολύ τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι όπου οι Κρητικοί έτσι και αλλιώς ήταν αναγκασμένοι να παίξουν αρκετά κλειστά. Ορισμένα προβλήματα είχε και η αμυντική του γραμμή.

Από μεριάς των Πειραιωτών σίγουρα ο Ζαρντίμ περίμενε εκ νέου περισσότερες βοήθειες από τον Φετφατζίδη. Έναν παίκτη που έκανε και το λάθος στο μαρκάρισμα του Ιωαννίδη, αφού πρώτα είχε χάσει την μπάλα.

Στο ύψος του: Οι Γκρέκο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Κουτσιανικούλης και Μπούρμπος. Ο Γκρέκο έδωσε βοήθειες στον άξονα και την επίθεση. Ο Μήτρογλου έχει βάλει ένα όμορφο τέρμα ενώ ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις αν και δέχθηκε αρκετό πρέσινγκ.

Ο Αμπντούν ειδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού έκανε πολλές... κούρσες αλλά και μπαλιές, δημιουργώντας προβλήματα στον ΟΦΗ και συμβάλλοντας δημιουργικά και επιθετικά. Ο Γαλλοαλγερινός έδειξε και πάλι γιατί αποτελεί μεγάλο όπλο για τα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Ο Μπούρμπος από την άλλη βοήθησε τον ΟΦΗ με το που μπήκε στο ματς. Έδωσε και τρεξίματα και ανάσες και κλείνοντας καλά χώρους. Όσο για τον Κουτσιανικούλη πάλεψε αρκετά. Κατάφερε δε να δημιουργήσει και ευκαιρίες για γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο σε ματς στο Καραϊσκάκη.

* Ειδική... κατηγορία αποτελεί ο Βλαχοδήμος. Ο νεαρός χαφ αν και δεν έκανε σπουδαίο παιχνίδι (σ.σ. γενικά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει ιδιαίτερα) προσπάθησε. Ήταν κινητικός, έδωσε μονομαχίες και αποπειράθηκε να προσφέρει δημιουργικά και επιθετικά.

Η γκάφα: Ανήκει στον Γουναρίδη στην φάση του 2ου γκολ του Ολυμπιακού. Έχει λανθασμένη τοποθέτηση στο σώμα του και παρότι η εκτέλεση του φάουλ του Μασάντο ήταν πολύ καλή φέρει ευθύνη για το πώς δέχθηκε το τέρμα.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Αμπάρκιολης δέχθηκε αρκετές διαμαρτυρίες και από τους παίκτες του Ολυμπιακού και από εκείνους του ΟΦΗ για υποδείξεις του. Ελέγχεται κυρίως για την φάση του αντικανονικού μαρκαρίσματος του Φετφατζίδη πάνω στον Ιωαννίδη, όπου θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι και για τα δύο φάουλ από τα οποία προήλθαν οι εκτελέσεις που απέφεραν τα γκολ των Μήτρογλου και Μασάντο.

Αναμφίβολα θα γίνει συζήτηση για τα άλλα δύο πέναλτι που ζήτησαν οι Ολυμπιακός και ΟΦΗ αντίστοιχα. Σίγουρα ο Αμπάρκιολης έχει κάνει χειρότερα παιχνίδια από εκείνο με τον Ολυμπιακό και την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, όμως δεδομένα δεν μπορεί να αναφέρει κανείς ότι έκανε ένα καλό ματς. Το αντίθετο... Γενικά πάντως πρόκειται για έναν αρκετά κακό διαιτητή, κάτι που έχει φανεί και σε άλλες αναμετρήσεις, που έχει διαιτητεύσει.

Το ταμείο του Gazzetta: Επιστροφή για τον Ολυμπιακό στις καλές εμφανίσεις αλλά και στις νίκες. Σε μία βραδιά όπου ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κατέβασε ένα αρκετά ορθολογικό σχήμα με έναν άξονα που απαρτίζονταν από παίκτες τεχνίτες, που ήξεραν το τι να κάνουν την μπάλα και το πώς να πιέσουν και να λειτουργήσουν απέναντι στον ΟΦΗ οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα βελτιωμένοι συγκριτικά με τον Άρη, χωρίς όμως να... φορτσάρουν πάρα πολύ λόγω Μονπελιέ.

Έκαναν κατά γενική ομολογία είχε μία καλή παρουσία κυρίως στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ. Με βάσει αυτήν την εικόνα οι πρωταθλητές Ελλάδας έστειλαν θετικά και αισιόδοξα μηνύματα ενόψει Μονπελιέ, όπου βέβαια θα χρειαστεί να ανεβάσουν και άλλο στροφές και να παίξουν ακόμα πιο καλά. Εάν δει κανείς συνολικά το παιχνίδι ήταν μία δίκαιη νίκη των ερυθρολεύκων -που για τουλάχιστον 40 λεπτά απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο- απέναντι σε μία ομάδα που κατέβηκε κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας ως στόχο να μην χάσει. Ακόμα και έτσι οι Κρητικοί είχαν φάσεις γκολ. Έτρεξαν και πάλεψαν αρκετά.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα, Μήτρογλου (80’ Πάντελιτς), Βλαχοδήμος (72’ Φετφατζίδης), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο και Αμπντούν (87’ Λυκογιάννης).

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Μπανούσης (60’ Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βαντίνιο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα (73’ Σαρ) και Βιτώρος (73’ Ζορμπάς).

Δείτε εδώ τα γκολ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα